Terugblik Schoolpsychologencongres 2023

30 mrt 2023

Vorige week vrijdag, 24 maart, vond het (uitverkochte!) Schoolpsychologencongres 2023 plaats in Hotel Casa Amsterdam. Met als thema 'De basis op orde: terug naar de kern'. We blikken graag even kort terug op deze inspirerende dag!

Het congres werd enthousiast geopend door de dagvoorzitter Mirella van Minderhout, die kort het thema aanstipte en ons door de dag heen leidde.

De eerste keynote Nienke van Atteveldt, deelde haar onderzoek over het belang van aandacht voor motivatie en zelfbeeld van kinderen voor een stevige kern van leren en ontwikkelen, en hoe een te nauwe kijk op schoolprestaties niet optimaal is.

Daarna loste Hilgo Bruining haar af met een lezing over het belang van zorgvuldige en niet te lichtvoetige diagnostiek in het onderwijs, het vermijden van een te nauwe kijk op diagnostiek, en het voorkomen van het labelen van leerlingen en het onnodig voorschrijven van medicatie.

De dag werd afsloten door een lezing van Steven Pont over het belang van gemeenschappelijke pedagogische kennis als basis voor een sterke pedagogische cultuur en geeft tips en tricks voor opvoeden, waaronder het begrijpen van de systemische benadering van gedrag als reactief op eerdere ervaringen en het vermijden van een te nauwe kijk op gedrag.

Al bij al een uitgebreid en gevarieerd programma met boeiende presentaties en workshops over diverse onderwerpen die relevant zijn voor schoolpsychologen. Van onderwerpen zoals diversiteit, inclusie en de impact van de coronacrisis op het welzijn van kinderen, tot effectieve interventies en nieuwe methoden om psychische problemen bij kinderen te behandelen.

We kijken terug op een inspirerende dag en willen alle deelnemers bedanken voor hun enthousiasme en betrokkenheid. We hopen dat het Schoolpsychologencongres 2023 een bron van inspiratie en kennis heeft geboden en we kijken alvast uit naar de volgende editie! 𝗦𝗮𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗱𝗮𝘁𝗲: 𝟮𝟮 𝗺𝗮𝗮𝗿𝘁 𝟮𝟬𝟮𝟰

Houd de website in de gaten voor meer informatie: https://www.schoolpsychologencongres.nl/


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter