Symposium 3 juni ter gelegenheid van afscheid prof. dr. Marrie Bekker bij Tilburg University

10 jun 2022

Afscheid Marrie Bekker Tilburg University

Ter gelegenheid van haar afscheid aan Tilburg University werd op vrijdag 3 juni door Prof. dr. Marrie Bekker (hoofdopleider GZ opleiding bij RINO amsterdam) haar afscheidsrede uitgesproken tijdens het symposium met het thema ‘autonomie-gehechtheid in de GGZ’. Zij ging dieper in op dit onderwerp en beantwoordde vragen als ‘wat is autonomie-gehechtheid, wat is het belang voor psychopathologie en wat kunnen we ermee in de praktijk?’

Marrie Bekker heeft ervoor gezorgd dat er veel aandacht kwam voor het onderwerp gender en gendergevoeligheid. Tegenwoordig staan emancipatie en gender meer in de spotlight maar dat is niet altijd het geval geweest. Psychologisch onderzoek werd in de tijd dat Marrie startte voornamelijk door mannen uitgevoerd. Angststoornissen kwamen bijna uitsluitend bij vrouwen voor maar dit gegeven stond niet op de onderzoeksagenda. Marrie heeft zich binnen haar carrière met hart en ziel toegewijd aan dit onderwerp. Ook bij RINO amsterdam kunnen opleidelingen, docenten en collega’s nog elke dag profiteren van haar gedrevenheid hierin.

Marrie is erg dankbaar dat ze bewijs heeft kunnen toevoegen aan de autonomiegerichte benadering. Zij heeft hierdoor een bijdrage kunnen leveren aan het welbevinden van cliënten, die het soms al jarenlang erg moeilijk hebben. Hen wordt hiermee een alternatief geboden in de vorm van een duurzamer herstel.

Het symposium werd enorm gewaardeerd en het was een prachtig afscheid. Marrie heeft weliswaar afscheid genomen van Tilburg University maar blijft zich inzetten als hoofdopleider bij RINO amsterdam. Ook zet zij haar werkzaamheden voort binnen de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Bekijk hier de afscheidsrede van Marrie Bekker 
Klik hier voor het afscheidsinterview van Marrie Bekker: pionier in autonomie-gerichte benadering van psychische stoornissen


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter