RINO amsterdam start innovatieve pilot!

27 feb 2024

Met veel enthousiasme melden we dat vandaag de allereerste groep opleidelingen in Amsterdam met de pilot Aansluiting Master-GZ van start gaat. We zijn ontzettend trots op de psychologen die deze uitdaging aangaan en we wensen ze heel veel succes met de opleiding!

In de pilot is extra aandacht voor de jonge ggz-professional met nog weinig werkervaring in het vak. De groep bestaat daarom ook uit 16 recent afgestudeerde masterpsychologen. Als ze de opleiding succesvol hebben afgerond, kunnen ze direct starten als GZ-psycholoog.

Waarom de Aansluiting Master-GZ?
Om de aansluiting tussen de masteropleiding Psychologie en de GZ-opleiding te verbeteren én te verkorten start RINO amsterdam - net als eerder in het zuiden van het land - met een opleidingsgroep voor beginnende psychologen.

Een van de vaak gesignaleerde problemen is het inmiddels ontstane ‘stuwmeer’ aan wachtende masters op een opleidingsplaats. Met de Aansluiting Master-GZ hoopt RINO amsterdam te kunnen bijdragen aan de aanpak van dit probleem. Deze oplossing is er een van de lange adem, maar zo'n duurzame aanpak is van groot belang om de kwaliteit van zorg te kunnen waarborgen.

Toekomstperspectief
De wachtlijsten voor een behandeling worden steeds langer en langer en eind vorig jaar werd geschat dat er zo'n 84.000 personen zich hadden aangemeld voor geestelijke gezondheidszorg. De wachttijd kan soms zelfs oplopen tot een aantal jaar, en de mensen met de meest complexe problematieken wachten het langst. Hoe sneller afgestudeerde masterpsychologen als BIG-geregistreerde professional aan de slag kunnen, hoe beter.

RINO amsterdam hoopt met de start van deze opleiding een bijdrage te leveren aan de grote behoefte aan BIG-geregistreerde professionals.


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter