Ramón Lindauer toegetreden tot de Raad van Toezicht

17 dec 2021

nieuwsafbeelding - Ramón Lindauer toegetreden tot de Raad van Toezicht - 470526996

Vanaf deze maand treedt de heer prof. dr. Ramón Lindauer toe tot de Raad van Toezicht van RINO amsterdam.

Door het vertrek van de heer drs. Klaas Visser kwam een functie in de RvT vrij waarvoor iemand werd gezocht die bekend is met en ervaring heeft binnen de Amsterdamse universitaire wereld van de gedragswetenschappen.
 
Ramón Lindauer is kinder- en jeugdpsychiater, systeemtherapeut, EMDR practitioner en trainer/supervisor in de Traumagerichte Cognitieve Gedragstherapie (TF-CBT). Hij heeft jarenlange ervaring in de jeugd-GGZ en werkt bij Levvel, academisch centrum kinder- en jeugdpsychiatrie in Amsterdam. Hij is hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie bij het Amsterdam UMC, locatie AMC. 
 
Hij combineert zijn klinische praktijk met het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de kinder- en jeugdpsychiatrie, in het bijzonder trauma- en stressor gerelateerde stoornissen bij kinderen en jongeren, en het geven van onderwijs bij RINO amsterdam. Ramón is supervisor van de Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychotherapie (VKJP), waar hij ook voorzitter is van de redactie van het tijdschrift voor Kinder- en Jeugdpsychotherapie. Hij is tevens bestuurslid van het Landelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.  


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter