Presentatie nieuwe zorgstandaarden Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz

30 okt 2017

nieuwsafbeelding - Presentatie nieuwe zorgstandaarden Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz - 11549801

De afgelopen vier jaar werkten zorgprofessionals, patiënten en naasten samen aan de ontwikkeling van zorgstandaarden en bijbehorende generieke modules voor de brede ggz. Daarin staan afspraken over wat goede zorg inhoudt voor mensen met psychische aandoeningen. Voor professionals, patiënten en naasten geven de standaarden inzicht in wat zij van een behandelings- en zorgtraject kunnen en mogen verwachten. Vanaf het voorjaar 2018 gelden de standaarden voor alle professionals in de ggz. Het festival markeert een bijzondere mijlpaal: voor het eerst worden de zorgstandaarden en generieke modules gezamenlijk gepresenteerd.

Sneakpreview e-learning modules

In opdracht van het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGZ heeft de Vereniging Landelijk Overleg Geestelijke gezondheidszorg Opleidingsinstellingen (vLOGO) een viertal e-learning modules ontwikkeld. Marieke van Dam, directeur van RINO amsterdam begeleidde het project. Op 11 oktober kwamen GGZ-professionals, docenten en opleiders naar RINO amsterdam voor een sneakpreview van de e-learningmodules: 

  • Werken met Zorgstandaarden ggz
  • Werken met de zorgstandaard Angststoornissen,
  • Werken met de zorgstandaard Depressieve stoornissen
  • Werken met de generieke module Samenwerking en ondersteuning naasten van mensen met psychische problematiek


Deze online modules worden onderdeel van opleidingen van de opleidingsinstellingen van de vLOGO en onderdeel van het nascholingsaanbod voor GZ-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen. De deelnemers aan de conferentie kregen uitleg over de aanleiding en de context van het project en het belang van de standaarden voor de opleiding voor de GGZ -en BIG opleidingen. Ze wisselden van gedachten met elkaar over de spanningsvelden binnen de zorgstandaarden en hoorden van een docent hoe zij van plan is de e-learning te integreren in haar lessen.

Bijschrift foto: Docent drs. Helmie Stoof, GZ-psycholoog i.o. tot specialist geeft uitleg over het integreren van de online modules in een cursusblok. Naast haar staat Marieke van Dam, directeur van RINO amsterdam.


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter