[podcast] Stress & Ademhaling met Nico van der Breggen

15 sep 2021

RINO LUISTERT

Deze zomer hebben wij Studio RINO in het leven geroepen. In de Studio maken wij podcast, vlogs, en andere creaties speciaal voor jullie allemaal. Wij brengen ons aanbod op deze manier naar jou toe. In RINO amsterdam Luistert, onze podcastserie, treden we in gesprek met iemand van wie wij iets kunnen leren. Iemand die ons en jou kan inspireren om nieuwe dingen te ontdekken en te ervaren. In de aller, allereerste productie van Studio RINO staat ademhaling en stress centraal. En daar is Nico van der Breggen, ademhalingscoach, expert in.

Nico van der Breggen, ademhalingscoach

Een goede ademhaling maakt minder vermoeid, verhoogt het concentratievermogen en verlaagt spanning. Veel mensen hebben een ademfrequentie die veel hoger ligt dan nodig is. Met een te snelle ademhaling verbruik je veel energie en wordt zuurstof niet efficiënt opgenomen. Stressklachten houden altijd verband met een te hoge ademfrequentie, een te hoge fysieke staat van paraatheid.

 

Nico: “Ik ben stresscoach, ademcoach vooral en ik zie in mijn praktijk in Amsterdam allemaal verschillende vormen van stress. Mensen die met stressklachten en allerlei verschillende uitingen daarvan bij mij komen voor hulp. En de verbindende factor is altijd de ademhaling. De ademhaling is zo belangrijk en heeft zoveel invloed op ons systeem.”

 

Wat wij graag van Nico willen weten; hoe vaak ademen we eigenlijk op een dag?

 

Luister de podcast Stress & Ademhaling

In deze podcast leer je:

  • Hoe vaak je ademt op een dag,
  • Hoe je ademhaling en brein samenwerken,
  • Hoe ademhaling en stress met elkaar in verband staan,
  • Hoe je adempatroon de dingen die je doet beïnvloedt,
  • Waarom zuchten goed voor je is wanneer je stress ervaart,
  • …en nog veel meer!

 

Soundcloud
https://api.soundcloud.com/tracks/1124971366

RINO amsterdam · RINO LUISTERT - stress en ademhaling met Nico van der Breggen

Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter