Online College over E-health in tijden van corona

02 apr 2020

Donderdagavond 26 maart organiseerde RINO amsterdam voor haar GZ-cursisten een gratis online college over Online cliëntencontact in Corona tijd: Hoe en wat?

Vanwege de coronacrisis hebben cliënten GZ-psychologen (in opleiding) misschien wel des te harder nodig. Tegelijkertijd bemoeilijkt de situatie het contact zoals we dat gewend zijn. Gelukkig zijn er online opties, net als het onderwijs in het kader van de GZ-opleiding, dat sinds 16 maart online plaatsvindt.

Online behandelopties

Maar, hoe benut je die online behandelopties? Welke mogelijkehden zijn er, op welk moment zet je ze in, en op welke manier? iPractice is een moderne, geavanceerde praktijk in Amsterdam, met een loactie vlakbij RINO amsterdam. Binnen iPractice wordt optimaal gebruik gemaakt van online opties en technologie. Vanaf het eerste contact met de client en op een geïntegreerde manier. Veel van de GZ-psychologen die er werken, hebben net hun opleiding bij RINO amsterdam afgerond. RINO amsterdam vroeg hen om hun recent ontwikkelde kennis en vaardigheden met de GZ-cursisten te delen. Zodat onze opleidelingen, die ook behandelaar zijn, in staat zijn om de uitdagingen qua cliënten contact vanwege de coronamaatregelen, met zelfvertrouwen tegemoet te zien.

Aan het oline college deden 187 deelnemers mee. Het college is in samenwerking met iPractice, Gijs Coppens, Sam Saxton en Nine Gramberg, tot stand gekomen. Prof.dr. Marrie Bekker, hoofdopleider GZ-opleidingen deed als 'avondvoorzitter' de introductie en hoofd afdeling BIG-opleidingen Martijn Lamberts leidde alles in goede banen. 

Image
Screenshot-van -computer-online-college


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter