Onderwijs en zelftesten bij RINO amsterdam

26 mei 2021

RINO amsterdam voegt zich als opleidingsinstituut naar de aanpak voor het hoger onderwijs. Zelftesten in het onderwijs zijn onderdeel van een bredere introductie van zelftesten in de Nederlandse samenleving als extra instrument om het coronavirus te bestrijden. Zelftesten in het onderwijs zijn op vrijwillige basis en aanvullend op de bestaande coronamaatregelen. In principe gaan we er dan ook van uit dat docenten en cursisten zelf zorgdragen voor aanschaf van deze tests. Het is in voorkomende gevallen ook mogelijk om via RINO amsterdam een test te ontvangen.

Zelftest aanvragen
Als je graag een zelftest ontvangt, om jezelf te testen voordat je naar het Leidseplein komt, ondersteunen we dat. Stuur een mail naar info@rino.nl, en we sturen per omgaande een zelftest naar je huisadres.

Negatieve zelftestuitslag als voorwaarde?
Niemand kan verplicht worden zich te (laten) testen en het hebben van een negatief testresultaat is geen voorwaarde voor een individuele persoon om toegang te krijgen tot ons onderwijs. Het is dus niet nodig dat deelnemers, docenten en medewerkers die aanwezig zijn op de instelling een negatieve test kunnen overleggen. Er wordt dus ook niet van instellingen verwacht dat zij hierop controleren.

De inzet van zelftesten loopt in ieder geval tot start van de zomervakantie, tot en met de maand juli 2021.

Bekijk ook de Veelgestelde vragen pagina waarop vragen en antwoorden staan over:


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter