Nieuwe hoofdopleiders PT, GZ en KP - opleiding

19 apr 2019

Maar liefst 3 nieuwe hoofdopleiders hebben we! We stellen ze even voor.

Odette Brand - hoofdopleider PT - opleiding

De eerste is mw. dr. Odette Brand- de Wilde. Zij is inmiddels al een tijdje verbonden aan RINO amsterdam als hoofdopleider opleiding tot Psychotherapeut per 1 oktober 2018. Odette is erkend supervisor en trainer (groep) schematherapie geregistreerd in het register schematherapie van de Vereniging voor Schematherapie en de International Society for Schema Therapy (ISST). Ze heeft als klinisch psycholoog gewerkt in verschillende GGZ-instellingen op het gebied van volwassenen en jeugdigen. Zij heeft veel ervaring met het implementeren van onderzoeks- en behandelprogramma’s op het gebied van psychosen, persoonlijkheids- en gedragsstoornissen. Haar specialiteit ligt op het gebied van groepen en mensen met externaliserende problematiek. Zij is een ervaren directeur en manager van behandelafdelingen. Daarnaast is Odette trainer met veel ervaring op het gebied van diagnostiek en persoonlijkheidsstoornissen in het algemeen en schematherapie in het bijzonder.

Marrie Bekker - hoofdopleider GZ - opleiding

De opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog heeft sinds 15 maart 2019 een nieuwe hoofdopleider: mw. prof. dr. Marrie Bekker.  Als zodanig is ze ook als bijzonder hoogleraar verbonden aan de vakgroep Klinische Psychologie van de VU. Daarnaast is ze sinds 2007 hoogleraar Klinische Psychologie bij het Departement Medische en Klinische Psychologie van de Universiteit van Tilburg. Zij is als GZ-psycholoog werkzaam bij de afdeling Persoonlijkheidsstoornissen van de Hoofdlijn. Haar onderzoeksinteresse richt zich op de relatie tussen de transdiagnostische factor autonomie-gehechtheid, gender en psychopathologie; op effectiviteit van autonomieversterkende interventies en op diversiteitscompetentie.

Marleen Rijkeboer - hoofdopleider KP - opleiding

Bij de opleiding tot Klinisch Psycholoog is per 1 april 2019 mw. prof. dr. Marleen Rijkeboer in dienst getreden als hoofdopleider KP. Marleen Rijkeboer is bijzonder hoogleraar met als leerstoel Klinische psychologie, in het bijzonder de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen aan de Universiteit Maastricht. Daarnaast is ze voorzitter van de vereniging Schematherapie, en heeft meerdere malen samen met anderen het Nederlandse Schematherapie-congres georganiseerd. Ze is klinisch psycholoog/psychotherapeut, en supervisor en trainer in gedragstherapie en schematherapie.

 


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter