Nieuw: BIG-opleiding Orthopedagoog – Generalist

19 feb 2021

Nieuw in ons aanbod (in aanvraag): BIG-opleiding Orthopedagoog – Generalist. Deze RINO kompas opleiding geeft richting aan een professionele loopbaan als regiebehandelaar bij complexe opvoedingszaken.

Tijdens de informatiebijeenkomst op 31 maart van 19:00-20:00 uur gaven we uitleg over deze opleiding en de verschillende profielen.

Martijn Lamberts, hoofd afdeling BIG-opleidingen, introduceert de hoofdopleiders, die op hun beurt het curriculum toelichten. De hoofdopleiders zijn mw. dr. Helma Koomen en mw. drs. Liesbeth Luycx.

Marlies Post, directeur NVO Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen gaf een presentatie over hun visie op het beroep van orthopedagoog-generalist. Binnen het programma was er ook ruimte voor vragen & antwoorden. Die vind je op de informatiepagina over de BIG-opleiding Orthopedagoog - Generalist.
 

Meer informatie

 


Het opnemen van het beroep van orthopedagoog generalist in de wet BIG (art. 3) per 1 januari 2020 is voor RINO amsterdam aanleiding om deze opleiding in het jaar 2021 toe te voegen aan haar aanbod aan BIG-opleidingen. Door de minister daartoe aangewezen opleidingsinstellingen zijn bevoegd om deze opleiding aan te bieden. De start van de eerste opleidingsgroep staat gepland voor oktober 2021, aanmelden kan tot 1 juli 2021.

Orthopedagoog-generalist

Tot het vakgebied van de orthopedagoog-generalist wordt gerekend het verrichten van onderzoek en diagnostiek en het behandelen en begeleiden van zich in een persoonlijke afhankelijkheidsrelatie bevindende personen met leer-, gedrags-, en ontwikkelingsproblemen. De orthopedagoog-generalist betrekt daarbij altijd de opvoedingscontext als geheel, de verzorgers/opvoeders, en mogelijk andere personen uit de leefomgeving van de cliënt, zoals uit het gezin, onderwijs, buurt en/of leefgroep. 


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter