Met hart en ziel verbonden

04 mei 2023

Ons bereikte het droevige bericht dat onze zeer gewaardeerde, en graag geziene docent Hans Schuurman vorige week, tijdens zijn vakantie, plotseling is overleden. 

Wij wensen zijn familie, vrienden, collega’s, cursisten en anderen veel sterkte bij het verwerken van deze schok en dit grote verlies.

Bij de RINO kent iedereen Hans als een altijd vrolijke, geïnteresseerde en nieuwsgierige docent die altijd erg betrokken is geweest bij ons en bij het opleiden. Door zijn vrolijkheid en de vele creatieve ideeën wist je dat hij er was. Een bevlogen docent die met hart en ziel verbonden was aan de RINO, aan het vak en aan het overdragen van het vak.

Hans was sinds 2002 als docent aan RINO amsterdam verbonden. Natuurlijk altijd als docent voor zijn geliefde vak: Systeemtherapie. Hij gaf zowel bij de nascholing als bij de opleidingen tot GZ-psycholoog, Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog les.  Hiermee heeft Hans aan ongeveer 450 professionals  lesgegeven!

Typerend voor Hans zijn deze uitspraken van cursisten: 

“Een bevlogen en bekwame docent, creatief en vol energie, fijn om les van te krijgen. Creëert een veilig klimaat waarin veel geleerd kan worden. Speelse wijze van lesgeven”. 

“Ontzettend enthousiaste docent en systeemtherapeut die duidelijk veel ervaring heeft. Hij heeft een eigen stijl en durft deze ook in te zetten. Leuk hoe creativiteit wordt ingezet en er veel rollenspellen worden gedaan. Fijne balans tussen theorie en praktijk, waarbij ervaringsgericht leren voorop staat.”

Naast lesgeven is hij ook altijd heel betrokken geweest bij het opleiden van systeemdocenten én is hij gedreven geweest om het vak Systeemtherapie tot een erkend en vast onderdeel van de BIG-opleidingen te maken. 

We zijn Hans dankbaar voor wat hij heeft betekend voor de vele cursisten en daarmee voor de cliënten die zij behandelen. We gaan Hans erg missen.

Via condoleance@rino.nl kan een herinnering of medeleven gedeeld worden. Wij zorgen ervoor dat de familie van Hans alle binnengekomen berichten ontvangt.

 

In memoriam Hans Schuurman

 

Concoleance Hans Schuurman
 


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter