Koninklijke onderscheiding Helen Bakker en Nel Jessurun

16 mei 2022

RINO amsterdam feliciteert van harte twee van onze (oud) docenten met de Koninklijke onderscheiding die zij op 26 april 2022 feestelijk in ontvangst hebben genomen. Wij steunen van harte de voordracht van Nel en Helen voor deze bijzondere waardering. Helen heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Schoolpsychologie. Nel heeft zich heel actief ingezet om in al het onderwijs multiculturele kennis en vaardigheden te integreren. Wij zijn erg blij dat vele cursisten bij RINO amsterdam van hun kennis hebben kunnen profiteren.

Helen Bakker
Vanaf de eerste opleiding tot Schoolpsycholoog in Nederland is Helen Bakker de eerste en enige hoofdopleider. Met haar inzet heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd om het beroep van Schoolpsycholoog inhoud te geven.
Niet alleen binnen Nederland maar ook internationaal, via de ISPA (International School Psychology Association), heeft zij een belangrijke rol gespeeld. Binnen deze vereniging heeft zij als voorzitter bijgedragen aan wereldwijde verspreiding van kennis en inzicht op het vlak van Schoolpsychologie. De veiligheid en ontplooiingsmogelijkheden van kinderen binnen het schoolsysteem staan altijd en overal centraal in haar handelen.
Degenen die het geluk hebben gehad om met haar samen te werken, kregen energie van haar visie en vastberadenheid. 

Nel Jessurun
Jarenlang heeft Nel lesgegeven bij RINO amsterdam, met name in de systeemtherapie. De bijdrage van haar is altijd geweest om te zorgen dat mensen uit verschillende culturen ook kansen krijgen. Een onderwerp dat op de dag van vandaag nog altijd actueel is. Zij deed dit door ook binnen het onderwijs multiculturele kennis en vaardigheden te integreren. 
Nel is lid van verdiensten van de NVRG en schrijver van de boeken Transculturele vaardigheden voor therapeuten en het boek Verschillen omarmen. In beiden boeken biedt zij therapeuten en welzijnswerkers een breed hulpverleningskader dat toepasbaar is voor iedere cliënt, onafhankelijk van de (culturele) achtergrond.
Nel bleek een uitstekende docent die zoveel mensen met veel enthousiasme en betrokkenheid heeft gemotiveerd om een betere hulpverlener te worden. En daarmee heeft Nel ook voor veel cliënten een grote betekenis gehad.

Wij wensen Helen en Nel een hele mooie dag toe tijdens het vieren van deze terechte Koninklijke onderscheidingen.


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter