Koninklijke onderscheiding Ad Kerkhof

20 dec 2018

Prof. dr. Ad Kerkhof is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Een prachtige beloning voor zijn inzet op het gebied van suïcidepreventie.

Op dinsdag 11 december nam Ad Kerkhof afscheid als hoogleraar met een symposium over de Rol van de Psychologie in Suicidepreventie. Tijdens het symposium spraken (inter)nationale experts op het gebied van suicide en suicidepreventie. Tijdens zijn afscheidsrede in de Aula van de Vrije Universiteit in Amsterdam, kreeg de Leidenaar de onderscheiding van de Leidse burgemeester Henri Lenferink.

Ad Kerkhof is op verschillende manieren verbonden (geweest) aan RINO amsterdam. Hij was voorzitter van het stichtingsbestuur, hoofdopleider van de GZ-opleiding en KP-opleiding. En hij is en blijft, ook na zijn afscheid als hoogleraar, actief als trainer / docent en betrokken bij onderzoeken.

Suïcidepreventie als onderdeel opleiding psychologen
In zijn afscheidsrede betoogde VU-hoogleraar Ad Kerkhof (klinische psychologie) dat suïcide preventie moet worden opgenomen in de opleidingen voor psychologen. Daarop kwam uit verschillende hoeken reactie:

In 2016 gaf prof. dr. Ad Kerkhof een TV-college voor de Universiteit van Nederland over de vraag 'Waarom willen mensen dood'.


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter