Knikkers tellen en ervaringsdeskundigheid

13 feb 2020

Woensdagavond 22 januari vulde de 5e etage van RINO amsterdam zich met docenten die kwamen voor de nieuwjaarsbijeenkomst. Er waren ongeveer 75 aanwezigen, onder wie ook een aantal van onze coördinatoren.

Bij binnenkomst kreeg iedereen de vraag om de hoeveelheid knikkers te schatten in een plastic buis. In de presentatie, die daarna volgde, bleek het doel van deze ‘oefening’. Als je alle antwoorden optelt en deelt door het aantal antwoorden, dan kom je min of meer uit bij het juiste antwoord. Dit fenomeen heet de “Wisdom of the Crowd“. Samen weten we meer dan alleen.

Dat vormt een mooi bruggetje naar samen met elkaar geven we vorm en inhoud aan opleidingen en cursussen.Gastspreker Dwayne Meijnckens van Mind Expert Center vertelde over het inzetten van ervaringsdeskundigen in het onderwijs. Sommige van de aanwezige docenten hadden daar al ervaring mee.

De avond ging verder met een kennismaking met Martijn en Lisette & Davy vertelden over de toekomst en het ontwikkelen van een strategische plan, waaraan ook de docenten hun input kunnen leveren.

Presentatie over Ervaringsdeskundigheid
Na een korte pauze, vertelde gastspreker Dwayne Meijnckens van Mind Expert Center over het inzetten van ervaringsdeskundigen in het onderwijs. Sommige van de aanwezige docenten hadden daar al ervaring mee. Download de presentatie over Ervaringsdeskundigheid

De catering in handen van Sagra Food & Wine, zorgde ervoor dat iedereen ondertussen kon genieten van smaakvolle Italiaanse gerechten.

Image
knikkers in bus op tafel

 


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter