Hoger onderwijs in coronatijd

26 feb 2021

Update > n.a.v. persconferentie 13 april: Alle huidige maatregelen worden verlengd tot en met 27 april.

Tot en met in ieder geval 26 april 2021 vinden er geen fysieke onderwijsactiviteiten plaats en is er sprake van afstandsonderwijs bij hogescholen en universiteiten. RINO amsterdam valt als opleidingsinstituut onder hoger onderwijs. Dat betekent dat onze aanpak, waarin wij ons onderwijs volledig online aanbieden, ongewijzigd blijft. "Het kabinet wil dat studenten in het hoger onderwijs zo snel mogelijk weer les op locatie kunnen volgen. Dit kan op zijn vroegst 26 april. Dat kan dan alleen als de besmettingscijfers dit toelaten en als de onderwijsinstellingen de studenten een zelftest kunnen aanbieden."

Het afstandsonderwijs is een gevolg van de sinds 16 december 2020 geldende lockdown. Het kabinet versoepelt stap voor stap. Omdat in het hoger onderwijs grote behoefte is aan meer ruimte voor fysiek onderwijs heeft het kabinet op 23 februari aangegeven dat ze kijkt of en onder welke voorwaarden het hoger onderwijs zo snel mogelijk heropend kan worden.

Voor het vormgeven van de aanpak houdt RINO amsterdam o.a. de pagina Veelgestelde vragen over het coronavirus en het hoger onderwijs in de gaten.

Op de pagina www.rino.nl/corona-update vind je alle informatie verzameld op 1 plek.


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter