Het leven is een gedoetje | In memoriam Max Guldner

24 dec 2020

Het schrijven van een In memoriam begint met het ophalen van herinneringen. Op onze oproep om te delen wat Max voor jou heeft betekend, kwamen veel reacties. Onder het bericht op LinkedIn en via de mail gaven mensen, die hem kenden, woorden aan de gedachten die het plotselinge verlies met zich meebracht. Lees het nieuwsbericht over het plots overlijden.

Zoals iedereen zijn ook wij diep geraakt door het overlijden van onze gewaardeerde collega, vriend, opleider, supervisor, inspirator en docent dr. Max Güldner. Wij zijn Max zeer dankbaar voor wat hij voor RINO amsterdam heeft betekend. Max was gul in het delen van zijn wijsheid en ervaring en heeft enorm veel betekend voor onze cursisten en voor de GZ-opleiding Kind & Jeugd. Zijn bijdrage zal nog lang merkbaar zijn.

Zijn inspirerende uitspaken resoneren nog steeds in de hoofden van de mensen die hij heeft begeleid. 'Wees in het leven zo aangepast als nodig, en zo onaangepast als maar kan'. Eén van vele uitspraken van Max die studenten is bijgebleven.

Ook bij studenten die hij maar kort heeft lesgegeven heeft hij een levenslange indruk gemaakt. Hij gaf mensen vertrouwen in zichzelf en bood tevens ruimte om fouten te maken. “Wees mild voor de cliënt, maar ook mild voor jezelf”, aldus Max.

Uit een selectie uit de verzameling aan herinneringen blijkt de wisselwerking die Max had met iedereen die op zijn pad kwam. Met humor relativeerde hij serieuze zaken en over zijn kennis en kunde was hij bescheiden. Max, we gaan je missen!

“Zijn warme uitstraling, vriendelijkheid, mooie zinnen en mijmeringen, doortastendheid en met humor precies op de juiste knop weten te drukken om nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken.”

“Max was de rustige denker in dat geheel met heel vaak ook pretoogjes als hij een droge opmerking maakte, die van zijn gevoel voor humor getuigde. Een warm mens is heen gegaan.”

“Je hebt me geïnspireerd met je manier van denken en werken. Je uitspraken, die ik nog regelmatig gebruik, zijn memorabel en tegelwaardig. Vooral 'het is maar een gedachte..' en 'het leven is soms een gedoetje' zijn bij mij blijven hangen. Heel veel mensen zullen je gaan missen. Bij mij zal je doorleven in de kindtherapieën. Het leven is nu even een gedoetje, maar tegelijk is dat maar een gedachte.”

“Jouw passie, professionaliteit, maar vooral jouw kunde in combinatie met je bescheidenheid zal ik nog lang in mijn herinnering houden.“

“Er zijn van die docenten die je altijd bij blijven, ook als je al jaren geleden een opleiding hebt gedaan. Zo’n docent was Max. Door zijn geheimzinnigheid, humor en charme bleef je als opleideling de hele les geboeid. Hij wist opleidelingen uit te dagen na te denken over psychoanalytische thema’s waar we nooit eerder bij stil hadden gestaan. De sfeer tijdens zijn lessen was uniek en niet te beschrijven.”

 


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter