FloorPlay Congres 12 november 2019

01 jul 2019

Heb jij in het verleden bij RINO amsterdam een cursus of opleiding gevolgd over Floorplay of Infant Mental Health? Of ben je geinteresseerd in het werken met kinderen met uiteenlopende ontwikkelingsproblemen waaronder een autismespectrumstoornis of meervoudige beperking? Schrijf dan 12 november 2019 alvast in je agenda. Op die dag organiseert de kersverse Stichting FloorPlay, in samenwerking met RINO amsterdam, het allereerste FloorPlay congres.

INSCHRIJVING is geopend
Kom naar het eerste landelijke FloorPlay congres in hotel Casa, Amsterdam. Inschrijving is geopend.

Stichting FloorPlay
In 2006 werd naar aanleiding van het grote DIR/Floortime Congres georganiseerd door de RINO amsterdam, in samenwerking met Greenspan en Wieder, het eerste zaadje gepland voor het opzetten van de opleiding FloorPlay in Nederland.

Inmiddels zijn we 13 jaar verder en geniet FloorPlay steeds meer bekendheid in Nederland en profiteren steeds meer ouders met hun (jonge) kind van deze mooie behandelmethode. Om de kwaliteit van FloorPlay te kunnen waarborgen, de methodiek verder te kunnen ontwikkelen en kennis te delen met ouders en professionals, is op 27 mei 2019 de Stichting FloorPlay opgericht. GGZ-professionals kunnen bij RINO amsterdam de opleiding tot FloorPlay-specialist en FloorPlay-coach volgen.

Ik zie jou
Om dit te vieren organiseert RINO Amsterdam op 12 november 2019 het congres “IK ZIE JOU - Ontwikkeling stimuleren met FloorPlay” dat een beeld geeft van de huidige stand van zaken van FloorPlay binnen Nederland.

Welke plek heeft FloorPlay binnen de Infant Metal Health? Welke raakvlakken zijn er met andere behandelmethoden die gericht zijn op (jonge) kinderen met ontwikkelingsproblemen en hun ouders? Wat betekent het voor ouders en het ouderschap als je kind speciale aandacht nodig heeft? En wat is het belang van spel en contact in de ontwikkeling van ieder mens?

Speelsheid, creativiteit en plezier
Speelsheid en creativiteit, ontmoeting en contact staan centraal tijdens dit congres met inspirerende sprekers uit het brede veld van hulp aan het (jonge) kind. Want: ‘plezier is de motor voor leren en ontwikkelen!’

Image
children-playing-with-blocks

 


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter