E-health en Online opleiden | interview in De Psycholoog

08 okt 2020

In tijdschrift De Psycholoog staat een artikel waarin hoogleraar Marrie Bekker, hoofdopleider GZ-opleiding en Tim Wind, hoofddocent e-Health bij de GZ-opleiding geïnterviewd worden over e-health en online opleiden. Met daarin ook aandacht voor het onderzoek dat Marrie Bekker uitvoerde onder de BIG-cursisten toen het onderwijs van de ene op de andere dag volledig online werd.

"Omdat Bekker verantwoordelijk is voor de opleiding, wilde ze vanaf het begin monitoren hoe het ging. Ze zette een onderzoek op waarin ze cursisten en docenten ondervroeg over verschillende aspecten van de opleiding, zoals de leerzaamheid, de concentratie, het plezier en de gemoedstoestand in zijn algemeen-heid. Ze nam de vragenlijst dagelijks af. De resultaten zijn bemoedigend. Vooraf was niet iedereen even enthousiast, maar uit-eindelijk was men over het algemeen tevreden over de opleiding in de periode dat we honderd procent online waren, hoewel het allemaal wel erg gefocust is. Online les krijgen en geven vraagt veel concentratie en is vermoeiender dan een fysieke lesdag."

Over E-Health zegt Tim Wind het volgende: "Ik heb vaak meegemaakt dat patiënten expliciet tegen e-health zijn en niet wilden beeldbellen. Als we er dan toch mee begonnen, vonden ze het achteraf prima. Uiteindelijk kregen ze dezelfde ervaring, zo gaven ze aan, als wan-neer we samen in één kamer hadden gezeten."

Lees het volledige artikel: Digitale Hulpverlening 10010100111 of niet? De Psycholoog / okotober 2020

 


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter