De Zelfmoordshow | Maandag 8 april

25 mrt 2024

Op maandag 8 april is het exact 30 jaar geleden dat de wereld werd opgeschrikt door het nieuws dat Nirvana frontman Kurt Cobain door zelfdoding drie dagen daarvoor een einde aan zijn bewogen leven had gemaakt. Daarom hoor je die dag tussen 16:00 en 19:00 eenmalig 'De Zelfmoordshow' bij KINK.
 

DE ZELFMOORDSHOW

KINK-dj Tim Op het Broek, die zelf zijn oom verloor aan suïcide, praat die middag met mensen die zelfdoding hebben overwogen, draait muziek van artiesten die zelf hun leven hebben beëindigd en interviewt medewerkers van 113, het telefoonnummer dat mensen die worstelen met gedachten over zelfmoord kunnen bellen. "Ik vind het belangrijk dat suïcide bespreekbaar blijft. Er rust nog steeds een taboe op, hoewel het tij wel lijkt te keren", aldus Tim. "Door de gesprekken die ik heb gevoerd met mensen van 113 is mij meer duidelijk geworden hoe het voelt wanneer je echt geen enkele uitkomst meer ziet. Ik heb al die jaren na de dood van mijn oom proberen te begrijpen waarom hij het heeft gedaan”.

Met de naam ‘De Zelfmoordshow’ is gekozen voor een expliciete titel. “Ik kan me voorstellen dat mensen daar iets van vinden of zelf van schrikken, maar gaandeweg het programma zal duidelijk worden dat ik daar heel bewust voor gekozen heb”, zegt Tim. “Al luisterend verwacht ik dat het voor iedereen duidelijk wordt dat dit de juiste naam is”.
 

LIVEMUZIEK

Live muziek is er ook tijdens De Zelfmoordshow: Paceshifters, Rats & Daggers, Blanko, Mood Bored en I Am Oak coveren speciaal voor deze uitzending een nummer van Kurt Cobain's zwanenzang, Nirvana's Unplugged In New York album. "Nog steeds ontdekken jonge mensen het werk van Nirvana", licht Tim die keuze toe. "Tijdens de unplugged sessie speelde Kurt vooral nummers van artiesten die hem inspireerden. Zo is de cirkel weer rond".

Je hoort De Zelfmoordshow op maandag 8 april tussen 16:00 en 19:00 op KINK.

Heb jij vragen over zelfmoord?
Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113
Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Bron: KINK

 

In dit thema bij RINO amsterdam:


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter