De dag van Chris Korevaar

21 nov 2023

Chris Korevaar is klinisch psycholoog, psychotherapeut, praktijkopleider, werkbegeleider, supervisor en docent. Hij is docent Schematherapie voor de KP/PT-opleiding bij RINO amsterdam en het Leidseplein voelt voor hem als thuiskomen, omdat hij om de hoek heeft gewoond. Hij heeft plezier in lesgeven en het bedenken van nieuwe trainingen, vooral samen met collega's. Zo heeft hij een training ontwikkeld over het Vrije kind, wat echt anders is dan het Blije kind. 

Chris woont met zijn partner en drie kinderen in Maarssen. Hij werkt drie dagen per week bij Psymens, geeft één dag per week les en verzorgt supervisie. Hij vindt het belangrijk om buiten werktijden veel tijd met zijn gezin door te brengen. Op een typische werkdag ontbijten de gezinsleden samen en daarna vliegen ze uit. Chris werkt in Nieuwegein en begint op tijd. Daar geeft hij werkbegeleiding, ziet hij cliënten, overlegt hij met collega's en geeft hij groepstherapie. In de avond eet het gezin weer samen en daarna doet Chris nog iets ter ontspanning: hardlopen, een spelletje met de kinderen of supervisie geven. Hij heeft veel interesses, zoals volleyballen en pianospelen, en in de zomer bedenkt hij voor zichzelf altijd een sportief doel, bijvoorbeeld meedoen met een sprint-triatlon. Hij houdt ook van klussen en heeft zijn nieuwe werkkamer behangen, maar het behang is wel uitgekozen door zijn partner, omdat zij dat beter kan. 

Als kind wist Chris niet wat hij wilde worden, maar het vak lag hem blijkbaar goed. Vanaf de studietijd is er al interesse in Schematherapie: het is een wetenschappelijk onderbouwd, vernieuwend en begrijpelijk model over complexe processen. Ook heeft hij zich altijd breed georiënteerd. Om het vak vol te houden vindt Chris afwisseling van belang én het samenwerken met collega's met wie hij plezier kan hebben en van wie hij kan leren. 

Dit artikel verscheen eerder in het BIG Magazine, 2023.

 

Chris Korevaar geeft supervisie bij RINO amsterdam.


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter