Dag van het laatste afscheid

30 mei 2017

Op donderdag 1 juni is het de 'Dag van het laatste afscheid'. Petra Penning en Carine Kappeyne, docenten bij RINO amsterdam vertellen over de verschillen in rouwproces. Petra: "Kinderen en jongeren rouwen even krachtig als volwassenen, maar uiten dat vaak op een andere manier passend bij hun ontwikkelingsfase. De ontwikkelingsfase bepaalt ook de manier waarop iemand de dood kan begrijpen."

Carine: "Kinderen zijn in staat om het rouwen voor zich uit te schuiven, totdat ze zich fysiek en psychologisch veilig voelen. De uiting van hun gevoelens kan zeer explosief zijn in vergelijking met die van de volwassenen. Kinderen moeten zij er soms hard voor werken om weer enigszins in balans te komen. Voor mensen in de omgeving van kinderen en volwassenen die aan het rouwen zijn, is het belangrijk om aansluiting te zoeken bij en aandacht te hebben voor de gevoelens van de rouwenden."

Meer weten over rouwverwerking? Meld je aan voor de cursus 'Ziekte in het gezin: de steen in het water'. Of de cursus: 'Rouw- en verliesverwerking bij kinderen en jongeren'.


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter