Corona update naar aanleiding van de persconferentie op 26 november 2021

13 nov 2021

nieuwsafbeelding - Corona update naar aanleiding van de persconferentie op 26 november 2021 - 2101698537

Op vrijdag 26 november 2021 heeft de overheid aangekondigd dat door de oplopende besmettingen de coronamaatregelen verder worden aangescherpt. 
Naar aanleiding van deze persconferentie continueert RINO amsterdam het huidige coronabeleid. 

In dit nieuwsbericht informeren we je over het beleid dat RINO amsterdam volgt en de maatregelen die genomen worden om onderwijs veilig aan te bieden.

Coronahelpdesk

Heb je een vraag over jouw online of hybride les bij RINO amsterdam? Je kunt onze coronahelpdesk dagelijks bereiken via coronahelpdesk@rino.nl

Openingstijden coronahelpdesk:
Maandag t/m donderdag
09.00 - 21.30 uur
Vrijdag
08.30 - 17.00 uur
Zaterdag
09.00 - 17.00 uur
Zondag
12.00 - 17.00 uur

 

1,5 meter afstand houden

Op onze locatie geldt voor al onze bezoekers om overal 1,5 meter afstand te houden. Om er ook tijdens de les voor te zorgen dat iedereen rekening kan houden met de 1,5 meter-regel houden we bij de opstelling van het lokaal de volgende indeling aan:

  • We houden de ruime schoolopstelling waarin de tafels op minimaal 1,5 meter van elkaar geplaatst worden.

 

Mondkapje verplicht

De gangen in ons pand zijn smal. Voor alle bezoekers van RINO amsterdam is het dragen van een mondkapje in de algemene ruimten van ons pand verplicht. Tijdens de les, in het leslokaal, mag het mondkapje weer af zodra je plaatsneemt. Mondkapjes worden beschikbaar gesteld door RINO amsterdam. Een mondkapje is verkrijgbaar in de entreehal of bij de receptie op de 2e etage. 

 

BIG-opleidingen: Hybride onderwijs als het kan, online onderwijs als het nodig is

Wordt de les hybride aangeboden? Dan kunnen maximaal 12 opleidelingen naar het Leidseplein komen om de les fysiek te volgen. Hiermee kunnen we 1,5 meter afstand van elkaar garanderen in het leslokaal. De groepsvertegenwoordigers geven de verdeling online en fysieke deelname door aan de coördinatoren en zorgen dat de beurten goed verdeeld worden. De overige opleidelingen van de opleidingsgroep volgen de les online vanuit huis.

De docent geeft bij de start van de hybride cursus nadrukkelijke aandacht aan en uitleg over het coronabeleid bij RINO amsterdam. Wij verzoeken iedereen om alle maatregelen in acht te nemen en elkaar alert te houden op de geldende maatregelen.

Wij realiseren ons dat een deel van onze cursisten regelmatig werkt met kwetsbare groepen. Uiteraard vinden wij het belangrijk dat deze kwetsbare groepen, zoals ouderen die woonachtig zijn binnen een instituut, beschermd blijven. Werk je met een kwetsbare doelgroep of ben je zelf kwetsbaar? Dan kun je ervoor kiezen om de les online te volgen. We vragen je om bij het volgen van een online les actief betrokken te zijn bij de fysieke les, dit is belangrijk om de gewenste leeropbrengst te realiseren.

 

Nascholingen & Opleidingen: Hybride onderwijs als uitgangspunt

Alle nascholingsactiviteiten bieden we hybride aan. Dit betekent dat je de les op het Leidseplein in Amsterdam kunt bijwonen.  Indien je vanwege corona gerelateerde redenen niet in staat bent om naar onze locatie te komen, bieden we je de mogelijkheid om, indien je hiervoor fit genoeg bent, de les online vanuit huis te volgen. Indien er geen leslokaal beschikbaar is waar 1,5 meter afstand kan worden gegarandeerd, wijken we uit naar volledig online onderwijs op de desbetreffende cursusdag. Uiteraard word je hierover tijdig geïnformeerd. Zo zorgen we ervoor dat alle lessen op een veilige manier doorgang kunnen vinden. 

We vragen je om bij het volgen van een online les actief betrokken te zijn bij de fysieke les, dit is belangrijk om de gewenste leeropbrengst te realiseren.

 

De huidige situatie is spannend voor ons allemaal. We moeten vertrouwen op het advies van de deskundigen. Bovenstaande maatregelen zijn gebaseerd op de huidige coronaregels.

 


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter