Afscheidssymposium met Ziel en Zakelijkheid

19 dec 2018

Als je al 30 jaar met ziel en zakelijkheid verbonden bent aan een opleidingsinstituut, dan is het praktisch onmogelijk om in één keer afscheid te nemen.

Daarom doet onze directeur Marieke van Dam het in een aantal stappen. Om iedereen te laten wennen aan het idee dat ze binnenkort toch echt RINO amsterdam gaat verlaten. De eerste stap op weg naar haar pensioen was het afscheidssymposium, vandaag 30 november, in de foyer van de Stopera. Op het door Marieke geregisseerde symposium vertelden sprekers over hoe zij werken en samenwerken vanuit Ziel en Zakelijkheid.

Gevarieerd programma
Het programma startte met een openingswoord van Inspiratie, door Marieke zelf. Daarna namen Arend van Dam en Anne Stalinksi de zaal mee in een verhaal over Taal en Verbeelding. Arend vertelde over de Bromvliegzwaan en Anne verbeelde de taal met mooie illustraties. Onder de noemer Transformatie legde Sylvia Pijnenborg , directeur van BOEI (www.boei.nl), uit hoe haar organisatie werkt aan restauratie en herbestemming van cultureel erfgoed.

Na de pauze werd iedereen verrast door een prachtig en initiem optreden van Jeanneke van Buul, sopraan en Richard Prada, tenor, die werden begeleid door pianist Ad Broeksteeg. Het was fantastisch om deze topartiesten van het koor van de Nationale Opera te zien en horen zingen, vanuit Passie en Kwestbaarheid. Zakelijk leider Naud van Geffen vertelde aansluitend hoe hij en het koor ervoor zorgen dat de Kwaliteit hoog is en blijft.

Om te zorgen voor Holding en Containment, kregen alle genodigden een speciaal voor de gelegenheid ontworpen aandenken, gemaakt door keramiste Lisanne Ceelen. Een kommetje, dat de aanwezigen zal herinneren aan alles wat die ochtend de revue heeft gepasseerd.

Eerste stap
Marieke sloot de ochtend af met een woord van Transitie. De eerste stap op weg naar haar pensioen is gezet. De vervolgstappen kun je zien als een estafette, waarin ze uiteindelijk het stokje overdraagt aan een opvolger. Natuurlijk was het mooi geweest als alle stappen zouden samenvallen, maar soms loopt het anders. Marieke kennende gaat ze de extra tijd goed benutten.

Meer foto's bekijken?
ZonderZorg (onderdeel van RINO amsterdam) organiseerde het afscheidssymposium. Bekijk de foto's van het symposium op de site van ZonderZorg. En maak dan gelijk van de gelegenheid gebruik om te lezen wat ZonderZorg voor organisaties en verenigingen kan betekenen, op het gebied van congresorganisatie en ledenadministratie.

Image

Image

Image

Image
Keramieken kom

 


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter