Inspiratiebijeenkomst online lesgeven en opleiden

Image

 

Op 22 april nodigen we jou uit voor een inspiratiebijeenkomst over online lesgeven. In de workshop 'Workshop Actief online lesgeven' krijg je uitleg over welke werkvormen je kunt kiezen om een inspirerende online les te ontwerpen. 

 

Meld je aan!

 

 • Programma

  Workshop Actief online lesgeven en opleiden
  Donderdag 22 april van 19.00 – 21.00 uur 

  • Opening
  • De kracht van werkvormen voor actieve online lessen
   Tijdens deze toelichting maak je kennis met de didactiek van werkvormen en de belangrijkste succesfactoren voor het geven van actieve online lessen. Tevens passen de docenten de inzichten direct toe op hun eigen lessen en casuïstiek.
  • Het ontwerpen van een goede online les
   Aan de hand van de zeven stappen van de Learning Chain (Het Groot Werkvormenboek deel 2) lichten we toe hoe je een goed lesprogramma ontwerpt. Docenten weten aan het einde van dit blokje welke (kleine) aanpassingen ze in hun eigen lesprogramma’s kunnen maken om, óók online, actieve en resultaatgericht lessen te verzorgen.  
  • Demonstraties van online werkvormen
   We demonstreren werkvormen waarmee je als docent de onderlinge verbinding versterkt, online kennisoverdracht stimuleert en (gespreks)vaardigheden oefent.
  • Afronding

   

  Voorbereiding

  Ter voorbereiding vragen we je alvast na te denken over 2 voorbeelden van online lessituaties. Tijdens de workshop gaan we aan de slag met deze voorbeelden.

  Een online les die lekker verliep. Wat ging daar goed? Wat deed jij waardoor het goed verliep?

  Een online les die minder lekker verliep of moment in je les dat je lastig vindt of waar je minder tevreden over bent. Wat gebeurde daar? Of wat deed jij wat niet het effect had waar je op hoopte?