Corona-maatregelen vanaf 26 november 2021. Lees meer informatie.

 

Op 22 april nodigen we jou uit voor een inspiratiebijeenkomst over online lesgeven. In de workshop 'Workshop Actief online lesgeven' krijg je uitleg over welke werkvormen je kunt kiezen om een inspirerende online les te ontwerpen. 

 

 

Workshop Actief online lesgeven en opleiden
Donderdag 22 april van 19.00 – 21.00 uur 

 • Opening
 • De kracht van werkvormen voor actieve online lessen
  Tijdens deze toelichting maak je kennis met de didactiek van werkvormen en de belangrijkste succesfactoren voor het geven van actieve online lessen. Tevens passen de docenten de inzichten direct toe op hun eigen lessen en casuïstiek.
 • Het ontwerpen van een goede online les
  Aan de hand van de zeven stappen van de Learning Chain (Het Groot Werkvormenboek deel 2) lichten we toe hoe je een goed lesprogramma ontwerpt. Docenten weten aan het einde van dit blokje welke (kleine) aanpassingen ze in hun eigen lesprogramma’s kunnen maken om, óók online, actieve en resultaatgericht lessen te verzorgen.  
 • Demonstraties van online werkvormen
  We demonstreren werkvormen waarmee je als docent de onderlinge verbinding versterkt, online kennisoverdracht stimuleert en (gespreks)vaardigheden oefent.
 • Afronding

 

Voorbereiding

Ter voorbereiding vragen we je alvast na te denken over 2 voorbeelden van online lessituaties. Tijdens de workshop gaan we aan de slag met deze voorbeelden.

Een online les die lekker verliep. Wat ging daar goed? Wat deed jij waardoor het goed verliep?

Een online les die minder lekker verliep of moment in je les dat je lastig vindt of waar je minder tevreden over bent. Wat gebeurde daar? Of wat deed jij wat niet het effect had waar je op hoopte?

Contact