FloorPlay Overgangsregeling Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen en de antwoorden op die vragen.

FAQ Overgangsregeling Opleiding FloorPlay

Moet ik me na het opsturen van het ingevulde overgangsformulier al inschrijven?

  • Tot 5 december 2020 kunnen mensen het overgangsformulier indienen en daarna gaan wij alles bekijken en een passend scholingsaanbod aan iedereen doen. Je kan dan zelf bepalen of je de opleiding af wil maken en daadwerkelijk gebruik gaat maken van het aanbod. Het zal alleen wel de enige manier zijn om de opleiding af te maken.

Moet ik direct beslissen of ik doorga?

  • Je hebt 2 jaar de tijd om met ons advies in te stromen en de opleiding af te maken. Daarna vervalt de overgangsregeling.


De opleiding is korter en anders ingedeeld, hoe zit dat?

  • Het klopt dat de opleiding anders is ingedeeld en minder lesdagen bevat. We hebben gekozen voor een compactere opleiding met vastliggende lesdagen en groepssupervisie tussendoor zodat theorie en praktijk meer geïntegreerd worden en iedereen een zelfde basis meekrijgt. Voorheen kon men zelf kiezen welke cursussen gevolgd werden en hoeveel tijd ertussen werd gelaten, waardoor we veel verschillen zagen in leerrendement en uiteindelijke opgedane kennis en ervaring op het gebied van FloorPlay. Met de vernieuwde opleiding hopen we dat te ondervangen en meer eenduidigheid te bieden en een kwalitatief betere opleiding neer te zetten. Bovendien is het niet meer mogelijk om losse FloorPlay-cursussen te volgen.


Ik heb de Blended Introductiecursus gevolgd en de drie basiscursussen op het gebied van de ‘D’, ‘I’ en “R’ volgens de oude FloorPlay-route. Daarna moet ik alleen de supervisie nog doen om FloorPlay coach/begeleider te worden. Kan ik dan meedoen met de nieuwe groepssupervisie of volg ik de 3 (individuele) supervisiesessies nog op de oude manier?

  • Als je het certificaat voor FloorPlay-begeleider wil behalen en opgenomen wil worden in het register voor FloorPlay-begeleiders, dan volg je in dit geval de ‘oude route’ en volg je nog 3 keer 1 uur individuele supervisie. Je kan je hiervoor opgeven bij Marjolein Klinkert (marjoleinklinkert@rino.nl). Dit kan namelijk niet meer via de site van de RINO Amsterdam. Marjolein zal vervolgens ervoor zorgen dat je -na betaling van de factuur- toegang krijgt tot de supervisie op mijnmateriaal.rino waarop alle informatie staat hoe je een supervisor kan benaderen en hoe de supervisie voor FloorPlay-begeleider in zijn werk gaat.


Ik heb de Blended Introductiecursus gevolgd en de drie basiscursussen op het gebied van de ‘D’, ‘I’ en “R’ volgens de oude FloorPlay-route. Ik wil graag door tot FloorPlay-specialist, maar moet ik daarvoor eerst begeleider/coach zijn? En dus eerst supervisie FloorPlay-coach/begeleider volgen?

  • Als je door wil tot FloorPlay-specialist, hoef je -omdat je de oude route hebt gevolgd- niet eerst het traject tot FloorPlay-begeleider af te ronden, maar mag je je aanmelden voor de verdiepende opleiding FloorPlay. Tenzij je ook geregistreerd wil worden in het register voor FloorPlay-begeleiders, dan volg je wel eerst volgens de ‘oude route’ 3 keer 1 uur (individuele) supervisie FloorPlay-begeleider. Zie beschreven bij de vorige vraag.

Opmerking hierbij is wel dat mocht gaandeweg de verdiepende opleiding toch blijken dat de competenties voor FloorPlay-specialist onvoldoende behaald worden (doordat je i.t.t. de vernieuwde basisopleiding geen supervisie in het basistraject hebben gehad), dat je dan alsnog extra supervisie dient te volgen. We gaan ervan uit dat dat niet nodig zal zijn, maar zijn er wel alert op.


Ik heb volgens de oude route de Blended Introductiecursus gevolgd en de drie basiscursussen op het gebied van de ‘D’, ‘I’ en “R’ en vervolgens de Intensieve Week FloorPlay. Wat is de volgende stap om FloorPlay-specialist te worden?

  • Je volgt gewoon de supervisie tot FloorPlay-specialist volgens de oude route. D.w.z. 7 keer 1,5 uur supervisie. Je kan je echter niet meer via de site van de RINO hiervoor aanmelden, maar dient dit te doen door een mail te sturen naar marjoleinklinkert@rino.nl. Zij zal de administratie in orde maken en je toegang geven tot mijnmateriaal.rino waarop de leidraad supervisie FloorPlay-specialist staat en je kan lezen hoe je zelf een supervisor kan benaderen per mail om afspraken te maken voor de supervisie.