Mevr. T.J.W. van Driel-de Jong (Dorine)

Sinds 1 april 2021 is dr Dorine van Driel verbonden aan RINO amsterdam als plaatsvervangend hoofdopleider bij de GZ-opleiding voor de differentiatie Ouderen. Dorine is al jaren een zeer gewaardeerd docent bij RINO amsterdam. Als klinisch psycholoog deelt ze haar kennis en ervaring met onze opleidelingen. Ze promoveerde op onderzoek naar “Factors associated with the persistence of Medically Unexplained Symptoms in later life”. Zij heeft inmiddels meerdere publicaties op haar naam staan.

Dorine: "Ik hoefde niet lang na te denken om tegen deze functie ‘ja‘ te zeggen. RINO amsterdam is immers de organisatie die in de GZ-opleiding aandacht besteedt aan ouderen. Dan bedoel ik niet een beetje, terloops of zijdelings maar echte aandacht. En dat is precies wat er nodig is, serieuze aandacht voor de geestelijke gezondheidszorg van ouderen. Niet alleen de vergrijzing maakt dit noodzakelijk maar ook de notie dat het werken met ouderen dynamisch en uitdagend is. Dit is het moment om die boodschap met anderen te delen."

Dorine gaat haar werk bij RINO amsterdam combineren met het werken als klinisch psycholoog in de praktijk van SeniorBeter.