Mevr. N. Szabó (Nóra)

Nóra is psycholoog, gepromoveerd op de veranderingen binnen het gezinssysteem met de komst van het tweede kind. Ze heeft na haar academische loopbaan bij Altrecht Jeugd gewerkt en tijdens die periode de IMH-opleiding tot IMH-specialist afgerond. Ze is op dit moment werkzaam bij Spoor030 in Utrecht, waar ze met andere enthousiaste collega's de allerkleintjes en hun gezinnen ondersteunt.

Wat drijft u en waar haalt u de meeste voldoening uit?
Ik ben altijd gefascineerd geweest door baby's en jonge kinderen. Ze hebben een unieke combinatie van kwetsbaarheid en kracht. Sinds ik zelf moeder ben besef ik nog meer hoe veel ouderschap van de mens vraagt. Daarom vind ik het bijzonder om als IMH-specialist zo vroeg mogelijk naast ouders en kinderen te mogen staan. Het is gevarieerd werk met verschillende vragen, waarbij het uitgangspunt van de IMH-visie echt leidend is, alles draait om relaties.

Waarom geeft u graag les?
Kennisoverdracht in mijn ogen is geen eenrichtingsverkeer. Ik hoop om iets van mijn eigen kennis, ervaring en enthousiasme voor het vak te kunnen delen, maar ik weet het ook dat ik in dit proces zelf verder zal ontwikkelen.

Hoe ziet uw vakgebied er in de toekomst uit en in welk (ander) specialisme zou u zich nog verder willen verdiepen?
Er is een steeds groeiende interesse rondom IMH en daar ben ik erg blij om. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat meer kinderen een goede start krijgen en het gezin waarin ze opgroeien een goede transitie doormaken. We hebben nog zeker wat winst te behalen, maar met elke lading van nieuwe consulenten en specialisten creëren we meer zichtbaarheid en expertise. Ik kijk uit naar de tijd wanneer ons vakgebied zo vanzelfsprekend wordt dat we niet meer hoeven uit te leggen waar "IMH" voor staat.

Ik wil graag dit jaar mijn Floorplay specialist opleiding afronden. Hierna hoop ik aan de GZ-opleiding te beginnen.