Mevr. M.T. Geerdink (Maryke)

Maryke is als docent aan BIG-opleiding tot GZ-psycholoog verbonden en zij geeft de nascholingscursus 'Practicum supervisie en werkbegeleiding’. Daarnaast werkt zij als klinisch psycholoog bij Equator Foundation. Zij is tevens lid van de VGCt.

Waarom werkt u bij de GGZ?

In zowel mijn werk met daders als met slachtoffers, ben ik onder de indruk geraakt van de veerkracht van mensen en van ons vermogen om ons aan te passen aan de meest onvoorstelbare omstandigheden. Als hulpverlener raak ik steeds weer enthousiast van het leren begrijpen van het gedrag van mijn cliënten en het (her)vinden van hun veerkracht om op een gezonde manier zichzelf en hun leven meer de moeite waard te maken.

Waarom geeft u graag les?

In het lesgeven haal ik mijn plezier uit het werken met een groep professionals die, wat betreft hun kennis, vaardigheden en (levens-)ervaring heel divers is. Ik gebruik graag uiteenlopende werkvormen om de cursisten optimaal de kans te geven te leren en zich te ontwikkelen. Mijn uitdaging zit in het opleiden van professionals die trots zijn op ons vak en die weten hoe zij in het werk de cliënt en zichzelf serieus kunnen blijven nemen.