Mevr. M.A. Smit (Mayke)

Begonnen als jurist (in 1992) bij onder andere de Nationale ombudsman en de directie Politie van het ministerie van BZK, werkt Mayke Smit inmiddels al geruime tijd als systemisch coach en trainer. Zij volgde diverse opleidingen in conflict- en teamcoaching en in systemisch werken bij verschillende opleidingsinstituten. Mayke begeleidt professionals in hun persoonlijke groei en teams in transformatieprocessen.

Tijdens het schrijven van haar debuut Los (2014) – een roman over echtscheidingsverwerking – ontwikkelde zij een programma voor scheidingsverwerking. Mayke is erkend intervisiebegeleider voor advocaten en mediators en geeft trainingen Systemisch werken voor mediators. De kennis en ervaring die zij daarin deelt, heeft zij in het boek Dynamieken ontrafeld aan de mediationtafel beschreven (2020).

Over de vraag naar het effect van de band met haar moeder op haar leven, relaties, vrouw-zijn en seksualiteit, schreef Mayke samen met haar moeder Alice Altink Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen (2019) en als verdiepende aanvulling daarop Ins & Outs van het Moeder-Dochter-gesprek (2019).