Mevr. M. Stam (Maureen)

Maureen Stam is GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog/psychotherapeut bij GGz Centraal/Fornhese. Tijdens haar werk bij Levvel is ze in contact gekomen met de IGT-K behandeling. Ze werd gegrepen door de krachtige combinatie van systeemtherapie en traumaverwerking in deze behandeling voor chronisch getraumatiseerde kinderen die doorgaans zo moeilijk te bereiken zijn in therapie. Alhoewel ze generalistisch wordt opgeleid, is haar affiniteit met trauma groot. Maureen is ook EMDR practitioner en TF-CBT therapeut.

Waarom werk je in de GGZ en waar haal je de meeste voldoening uit?
Ik haal veel plezier en voldoening uit mijn werk. Ik vind het elke keer weer bijzonder om kinderen en ouders te ontmoeten en met hen samen te zoeken naar oplossingen die voor dit kind en dit systeem werken. Samenwerken met andere disciplines zoals systeemtherapeuten en vaktherapeuten vind ik daarin belangrijk.

Waarom geef je graag les?
Ik volg zelf met veel plezier nascholing. Ik hou er van om me te laten inspireren door docenten en te bedenken wat ik daar van mee kan nemen in mijn eigen werk. Ik hoop als docent nu ook anderen te inspireren. Ik geloof in het gedachtegoed van de IGT-K en ik wil dat graag op anderen over brengen om daarmee de behandeling van complex trauma te verbeteren.

Hoe ziet je vakgebied er uit en welke kant gaat het op?
Trauma en hechtingsproblematiek komt veel voor, vaak van generatie op generatie. De invloed daarvan op de ontwikkeling van kinderen is groot. Aandacht voor zowel preventie als behandeling zou moeten worden uitgebreid.