Mevr. L.M. Richter (Loeke)

Loeke Richter is ICF Master Certified Coach en eigenaar van SchaalvanRichter. Zij is werkzaam als (executive) coach, supervisor, intervisor en haptotherapeut. Sinds dertig jaar richt haar werkterrein zich zowel op particulieren als op (internationale) bedrijven, zowel profit als non-profit.

Voor haar is de kunst van het coachen, het met de cliënt verkennen, mobiliseren en versterken van mogelijkheden. Daarnaast staat bewust worden van de dynamische driehoek tussen ‘werken, leven en lichaam’ centraal.

Richter is opgeleid in o.a. houdingsgedrag (oefentherapie Mensendieck), psychosomatiek (haptotherapie), bedrijfsgerichte trainingen en coachen (ICF PCC).

“De voortdurende veranderingen en bewegingen maken mijn vak boeiend.”

Wat motiveert u?

De voortdurende veranderingen en bewegingen maken mijn vak boeiend. Ik ben altijd nieuwsgierig naar hoe mensen bewegen en hoe mens en team een eigen, unieke balans vinden, juist in roerige tijden. Ik volg ontwikkelingen van de positieve psychologie en de combinatie daarvan met het oplossingsgericht werken, op de voet. Via ICF Nederland maak ik mij sterk voor de accreditatie binnen coachingland.

Waarom geeft u graag les?

Lesgeven doe ik, omdat het overdragen van expertise hopelijk ook anderen enthousiasmeert en inspireert om zich in hun vak te verdiepen. Bovendien houdt het scherp en inspireren contact met collega’s en cursisten mij zelf ook weer.

Waarom wilt u graag lesgeven bij de RINO?

De RINO is een professioneel en prettig instituut, met veel mogelijkheden, waar ik zelf ook veel opleidingen en cursussen heb gevolgd. Bovendien is het een organisatie die meegaat met haar tijd.

Welke cursus zou u nog graag geven?

Ik zou nog wel een cursus “Presence” willen geven, want binnen Presence vallen de (on-)geschreven wetten en
vaardigheden van het coachen mooi samen.