Mevr. L. de Bruin (Lisa)

Lisa is orthopedagoog, IMH-specialist, EMDR therapeut en mama van twee jongens. In haar eigen praktijk in Alkmaar behandelt ze gezinnen met jonge kinderen (www.lisavoorouderenkind.nl). Lisa haar bijzondere interesse gaat uit naar pre-verbaal trauma en trauma in de ouder-kind relatie. Tijdens haar werkjaren bij Bureau Jeugdzorg heeft Lisa gezien hoe trauma gezinnen kan ontwrichten en hoe belangrijk is aan te sluiten met de juiste vorm van hulpverlening. Lisa volgde zelf de IMH-opleiding bij de RINO Amsterdam en sindsdien brengt ze haar passie voor de Infant Mental Healht graag over op anderen.

Motivatie als hulpverlener

Ik werk met ouders en jonge kinderen omdat het intervenieren in de eerste levensjaren zo ontzettend belangrijk is om de ontwikkeling van deze jonge kinderen te beschermen. Samen met ouders op zoek naar de betekenissen van dat wat zich afspeelt binnen de interacties. Om zowel ouders als kind te ondersteunen. Ouder Kind Trauma therapie trajecten zijn een mooi voorbeeld van hoe een gebeurtenis een gezin kan ontregelen maar met de juiste interventie ook herstel kan plaatsvinden.

Motivatie als docent

Dat het belangrijk is je hart te volgen. Kennis niet zomaar 1 op 1 overnemen en opvolgen. Maar zelf ontdekken hoe het voor jou en jouw doelgroep werkt. Hulp bieden is altijd een proces op maat, altijd zoeken naar de juiste port of entry.