Mevr. J. Lange (Judith)

Judith Lange is na haar opleiding tot creatieve therapeut muziek, gaan werken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Al snel kwam Floortime op haar pad. Een prachtige methodiek, die haar veel richting gaf in het kijken naar de cliënten en het methodischer inzetten van manieren van contact maken. In 2010/2011 heeft zij de opleiding gevolgd, waarna zij zich  met de tijd steeds meer 'Floorplayer' is gaan voelen in haar werk. Naast muziektherapie geeft Judith bij haar werkgever training in de methodiek Floorplay, coaching on the job en intervisie.

Hiernaast is Judith ook werkzaam als koordirigent. Ze houdt van veel stijlen muziek en maakt graag verbindingen met andere kunstenaars.

Wat drijft u en waar haalt u uw inspiratie vandaan?
Elke dag als ik werk krijg ik prachtige cadeautjes. Als een kind dat meestal in zichzelf gekeerd is, ineens plezier in het spelen met mij ervaart. Als een cliënt die heel onrustig is, ontspant en zich vol vertrouwen kan openstellen. Als we met collega's samen zoeken naar de reden waarom een cliënt zich zo gedraagt en met elkaars ogen leren kijken. Daarvan mogen genieten maakt dat ik mijn werk mij zo blij maakt en het gevoel geeft met essentiële dingen bezig te zijn.

De combinatie van Floorplay en muziek is een gouden combinatie. De werkzame stoffen van muziek sluiten naadloos aan bij de technieken en in alle facetten van muziek kan je altijd een ingang vinden om éen cliënt te helpen. Of het nou regulatie, emotionele ontwikkeling, sociale vaardigheden of cognitieve ontwikkeling betreft, met muziek kan je altijd aansluiten bij de behoefte. En het belangrijkst: Muziek maken is plezier maken!

Waarom geeft u graag les?
In het lesgeven ervaar ik eigenlijk dezelfde uitwisseling als in het Floorplayen. Je deelt kennis en vragen en inzichten met elkaar. Ik geniet van de zoektocht samen en van de inspiratie die deelnemers aan een scholing opdoen en weer delen met elkaar. Wat is er mooier dan een methodiek leren kennen die je blij én steviger in je werk maakt?

Hoe ziet uw vakgebied er in de toekomst uit en waar zou u zich nog verder in willen verdiepen?
Ik denk dat de combinatie Floorplay en muziek nog veel verder uitgewerkt kan worden. Mijn wens is om me daar verder in te verdiepen en handvaten hierover op papier te zetten