Mevr. A.M. Wigboldus (Anke)

Anke Wigboldus werkt als Praktijkondersteuner Huisartsenzorg GGZ en als aandachtsfunctionaris opleiding en kwaliteit POH GGZ bij Zorggroep Almere. Zij is maatschappelijk werker VO, docent en supervisor, familymediator en systeemtherapeut i.o. Vanaf 1979 is zij werkzaam in de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg. Begonnen in één van de eerste gezondheidscentra, in Amsterdam Noord, werkte zij ruim tien jaar in de eerstelijns GGZ samen met huisartsen en ontdekte zij de meerwaarde van multidisciplinaire samenwerking.

Hierna was zij tien jaar werkzaam als maatschappelijk werker/ behandelaar bij het toenmalige Psychiatrisch Centrum Amsterdam in de klinische (Valeriuskliniek) en sociale psychiatrie en groepspsychotherapie (Dercksencentrum). Binnen het Dercksencentrum ontwikkelde zij de groepsbehandeling ‘Focus op Werk’. Vanaf 2000 werkt Anke bij Zorggroep Almere. Zij werkte mee aan de ontwikkeling van het Zorgprogramma ‘Stepped Care Angt en Depressie’ en aan het onderzoek ‘AMW en Surmenage in 5 sessies’.

Vanaf 2010 was zij als projectleider betrokken bij de implementatie van de functie POH GGZ in de huisartsenteams van 23 gezondheidscentra. Samen met een projectteam werd de functie zowel inhoudelijk als organisatorisch ‘ingericht’. Momenteel werkt zij als POH GGZ in een gezondheidscentrum en houdt zij zich daarnaast bezig met opleiding en scholing.