The neuropsychoanalytic method of diagnosis and treatment

Masterclass met Mark Solms

Dag van de Psychotherapie - Precongres Masterclass
Startdata
-
1556.24.01
€ 225,00
Data en accreditaties
Data
Donderdag 12 december 2024 van 12:30 tot 16:30
Accreditaties
NVP - Kwaliteitsregister Psychotherapie Wordt aangevraagd  
FGzPt - Klinisch Psycholoog Wordt aangevraagd  
NVvP - Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie Wordt aangevraagd  

Is de cursus vol, reeds gestart of komt de geplande datum niet uit? Laat vrijblijvend weten dat je interesse hebt en krijg automatisch een bericht als de cursus (opnieuw) ingepland wordt.

Interesselijst

Voorafgaand aan de Dag van de Psychotherapie, georganiseerd door de NVP, zal Mark Solms op 12 december 2024 de masterclass "The neuropsychoanalytic method of diagnosis and treatment" verzorgen bij de RINO amsterdam.

Over the last few decades, Neuropsychoanalysis has endeavoured to integrate psychoanalytic and neuroscientific perspectives upon the mind, on the basis of new research findings. Only in recent years has it become apparent that these scientific developments have practical implications for our clinical work. In this presentation, Mark Solms will outline both the scientific developments and their practical clinical implications. His lecture will be followed by the presentation of a case by a member of the audience, which Mark Solms will discuss, in order to illustrate the points he made in his lecture with a concrete example.

Mark Solms

Mark Solms is een Zuid-Afrikaanse psychoanalyticus en neuropsycholoog, die bekend staat om zijn ontdekking van de hersenmechanismen van dromen en zijn gebruik van psychoanalytische methoden in de hedendaagse neurowetenschappen. Hij bekleedt de leerstoel Neuropsychologie aan de Universiteit van Kaapstad en het Groote Schuur Ziekenhuis (afdelingen Psychologie en Neurologie) en is voorzitter van de South African Psychoanalytical Association. Hij is tevens onderzoeksvoorzitter van de International Psychoanalytical Association (sinds 2013).

De masterclass wordt gehouden in het Engels en is toegankelijk voor een groep van zo’n 30 tot 50 ervaren als minder ervaren psychotherapeuten. Na een op de praktijk gerichte lezing, zal er casuïstiek behandeld worden en is er ruimte voor discussie.

Bij grote belangstelling kan de locatie naar een alternatieve plek in Amsterdam veranderen. Enkele dagen voor aanvang zal de definitieve locatie bevestigd worden via mail.

Korting deelnemers Dag van de Psychotherapie

Deelnemers die ook naar de Dag van de Psychotherapie komen krijgen €25,- korting op de masterclass en vice versa waardoor je in totaal €50,- bespaart!

Programma

  • 12.30 uur Inloop
  • 13.00 uur Opening door de dagvoorzitter dr. Sjoerd Colijn 
  • 13:10 uur Lezing Mark Solms en dialoog met het publiek
  • 14.30 uur Pauze
  • 15:00 uur Presentatie casus door collega-psychotherapeut, reflectie van Mark Solms daarop en dialoog met het publiek
  • 16.30 uur Borrel

NVP

 

Deel deze cursus:

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Trefwoorden