De borderline persoonlijkheidsstoornis: het is niet zo zwart wit

Startdata
-
1142.22.01
€ 305.00
meer info
Datums
Donderdag 08 september 2022 om 10:00
Docenten
RINO amsterdam | Leidseplein 5 - | AMSTERDAM

Er bestaan veel vooroordelen over mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. In films en series worden ze vaak ‘typisch’ neergezet als lastig en ook wel als manisch depressieve suïcidale patiënten die niet te helpen zijn. Ook in de GGZ wordt deze doelgroep vaak geweerd, omdat ze ‘te moeilijk’ zouden zijn. Ons doel met de workshop is meer begrip te creëren voor mensen met borderline-problematiek door het vergoten van kennis.

In deze workshop kom je te weten wat de kenmerken van een borderline persoonlijkheidsstoornis zijn en welke factoren hebben bijgedragen aan het ontstaan van deze stoornis. We staan stil bij wat een patiënt met borderline met jou kan doen in het contact en we gaan oefenen met hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Tenslotte staan we stil bij de verschillende evidence-based behandelingen die worden geboden voor de borderline persoonlijkheidsstoornis.

doelgroep

POH-GGZ, maatschappelijk werker, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, masterpsychologen, HBO-psychologen, hulpverleners uit de verslavingszorg, huisartsen.

doelstelling

Na afloop van deze workshop heeft de deelnemer meer inzicht in de herkenning van de borderline persoonlijkheidsstoornis, tips in de omgang met deze patiënten en kennis van de behandelvormen van (volwassenen) met een borderline persoonlijkheidsstoornis.

inhoud

  • herkenning van de borderline persoonlijkheidsstoornis;
  • factoren die bijdragen aan het ontstaan van de borderline persoonlijkheidsstoornis;
  • de dynamiek in het contact met de borderline persoonlijkheidsstoornis;
  • handvatten in het contact met patiënten met de borderline persoonlijkheidsstoornis;
  • inzicht in de evidence based-behandelingen voor de borderline persoonlijkheidsstoornis.

werkwijze

De dag zal bestaan uit een mix tussen theorie die wordt ondersteund met voorbeelden uit de praktijk, uitwisseling met elkaar, praktisch oefenen middels rollenspellen al dan niet met (eigen) casuïstiek.

Deel deze cursus:

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Trefwoorden