De borderline persoonlijkheidsstoornis: het is niet zo zwart wit

eendaagse cursus
Startdata
-
1142.24.02
€ 315,00
Data en accreditaties
Data
Dinsdag 03 september 2024 van 10:00 tot 17:00
Accreditaties
LV POH-GGZ Toegekend  
herregistratie 6 punten
Registerplein Toegekend  
herregistratie 5.5 punten
NIP - Eerstelijnspsychologie Toegekend  
herregistratie 6 punten
RINO amsterdam | Leidseplein 5 - | AMSTERDAM

Is de cursus vol, reeds gestart of komt de geplande datum niet uit? Laat vrijblijvend weten dat je interesse hebt en krijg automatisch een bericht als de cursus (opnieuw) ingepland wordt.

Interesselijst

Er bestaan veel vooroordelen over mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. In films en series worden ze vaak ‘typisch’ neergezet als lastig en ook wel als manisch depressieve suïcidale patiënten die niet te helpen zijn. Ook in de GGZ wordt deze doelgroep vaak geweerd, omdat ze ‘te moeilijk’ zouden zijn. Ons doel met de workshop is meer begrip te creëren voor mensen met borderline-problematiek door het vergoten van kennis.

In deze workshop kom je te weten wat de kenmerken van een borderline persoonlijkheidsstoornis zijn en welke factoren hebben bijgedragen aan het ontstaan van deze stoornis. We staan stil bij wat een patiënt met borderline met jou kan doen in het contact en we gaan oefenen met hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Tenslotte staan we stil bij de verschillende evidence-based behandelingen die worden geboden voor de borderline persoonlijkheidsstoornis.

Doelgroep

POH-GGZ, maatschappelijk werker, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, masterpsychologen, HBO-psychologen, hulpverleners uit de verslavingszorg, huisartsen.

Inhoud

  • Herkenning van de borderline persoonlijkheidsstoornis;
  • Factoren die bijdragen aan het ontstaan van de borderline persoonlijkheidsstoornis;
  • De dynamiek in het contact met de borderline persoonlijkheidsstoornis;
  • Handvatten in het contact met patiënten met de borderline persoonlijkheidsstoornis;
  • Inzicht in de evidence based-behandelingen voor de borderline persoonlijkheidsstoornis.

Doelstelling

Na afloop van deze workshop heeft de deelnemer meer inzicht in de herkenning van de borderline persoonlijkheidsstoornis en kennis van de behandelvormen van (volwassenen) met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Daarnaast ontvangt de deelnemer tal van tips over de omgang met deze patiënten.

Werkwijze

De dag zal bestaan uit een mix tussen theorie die wordt ondersteund met voorbeelden uit de praktijk, uitwisseling met elkaar, praktisch oefenen middels rollenspellen al dan niet met (eigen) casuïstiek.

Deel deze cursus:

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Trefwoorden