Wetenschap in Opleiding (WiO)
kritisch begrijpen en beoordelen
12-uurs cursus NVRG
kritisch begrijpen en beoordelen
12-uurs cursus NVRG
Traumasensitief kijken naar ouderschap
Als kinderen traumatische ervaringen meemaken kan dat een groot effect hebben op hun welzijn en functioneren, maar ook op dat van hun ouders.
Basiskennis voor alle hulpverleners
Wat te doen als je een vermoeden hebt van seksueel misbruik bij een kind of adolescent? En wat zijn de gevolgen en hoe ziet de behandeling hiervan er precies uit? Deze en andere vragen over seksueel misbruik worden tijdens deze dag beantwoord.
Een kindertekening vertelt vaak meer dan duizend woorden
Het zijn de eerste cadeautjes voor ouders: kindertekeningen! Maar wat kunnen we met dat eerste gekras? Zegt het iets over de ontwikkeling van een kind? Of over de beleving? In iedere levensfase van een kind kunnen tekeningen een verhaal vertellen.
van (on)macht naar kracht!
Schoolteams worstelen met gedrag van leerlingen. Leraren voelen zich in de aanpak van probleemgedrag vaak klem zitten tussen twee uitersten: aan de ene kant is er corrigeren, toespreken, dreigen, straffen, een contract opstellen in de hoop om grip te krijgen op het gedrag van de leerling.
Verbreden, Vertragen, Verdiepen en Verbinden
psychoseksuele screening
kinderen en ouderschap na scheiding
De oorzaken en aanpak van schoolverzuim bij kinderen en jongeren
In het onderwijs en de jeugdhulpverlening hebben professionals regelmatig te maken met kinderen, jeugd en adolescenten die om verschillende redenen (angst, somberheid, een eetstoornis, etc.) niet naar school kunnen of durven gaan en deels of volledig thuis komen te zitten.
Levensvaardigheden voor het vergroten van welbevinden en veerkracht
Loop je ook aan tegen de hoge werkdruk in school, de complexe gedragsvragen van leerlingen, to-do list die oneindig is, en weet je ook wel dat je het anders zou willen, maar weet je niet hoe?