× Welkom op onze nieuwe site. We werken op dit moment hard aan een betere mobiele ervaring. Bezoek in de tussentijd de desktop versie. Bedankt voor uw geduld, RINO Noord-Holland.

Al dertig jaar biedt de RINO een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk. De RINO richt zich op hulpverleners die werkzaam zijn in GGZ-instellingen en in een eigen praktijk: gezondheidszorgpsychologen, eerstelijnspsychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters, verpleegkundigen, vaktherapeuten en psychosociale hulpverleners. Maar uiteraard kunnen ook beroepsbeoefenaren in aangrenzende werkvelden, zoals maatschappelijk werkers, huisartsen en arbo-psychologen bij ons terecht.

De RINO is gevestigd op het Leidseplein 5 te Amsterdam, een bijzonder centraal gelegen plek die met elke vorm van vervoer goed bereikbaar is. Vanaf het Centraal Station bent u er met de tram in 20 minuten, en met de auto zijn er parkeergarages op loopafstand.

Let op: komt u op de fiets naar het Leidseplein? Er gelden strenge regels voor het parkeren van uw fiets! Parkeren kan alleen in de daartoe aangegeven vakken. Fout geparkeerde fietsen worden bij regelmatige controles weggehaald, waarna u deze bij het fietsdepot enkele kilometers verderop kunt terughalen. Om dit te voorkomen adviseren wij alle cursisten van de RINO gebruik te maken van de fietsvakken. Meer weten over het parkeren van uw fiets in Amsterdam?

Zie ook de routebeschrijving naar de RINO.
Alle Parkeren + Reizen (P+R) locaties in Amsterdam vindt u hier.

De cursussen van de RINO worden gegeven door een grote groep enthousiaste en professionele docenten. In de meeste gevallen hebben zij naast de RINO een beroepspraktijk in de GGZ, of zijn ze verbonden aan een universiteit.

Alle RINO-docenten zijn experts op hun vakgebied en hebben jarenlange praktijkervaring als hulpverlener. Meestal zijn zij lid, erkend opleider of supervisor van één of meerdere (psychotherapeutische) beroepsverenigingen. Dit is een waarborg voor de kwaliteit van de cursus en de praktische toepasbaarheid van de lesstof. De RINO zorgt voor onderwijskundige nascholing van zijn docenten en stimuleert de ontwikkeling van nieuwe didactische werkvormen en leermethoden.

De RINO-organisatie zelf volgt de ontwikkelingen binnen de GGZ op de voet en speelt hierop in met nieuwe cursussen en methodieken.

De RINO werd in 1986 opgericht als een van de zeven Regionale Instellingen voor Nascholing en Opleiding (RINO) in de GGZ. Niet veel later boden de RINO’s ook buiten de regiogrenzen hun expertise aan.

Dertig jaar later is de RINO uitgegroeid tot een landelijk werkend opleidingsinstituut met meer dan 500 cursussen en opleidingen, een grote groep enthousiaste docenten en cursisten uit het hele land.

Naast de RINO zijn er nog twee RINO’s actief: de RINO Zuid in Eindhoven (voorheen Maastricht) en de RINO-groep in Utrecht. Het woord groep in die naam verwijst naar de fusie van enige jaren geleden tussen de RINO’s in Utrecht, Nijmegen en Rotterdam. De RINO’s hebben gedeeltelijk een overlappend aanbod, maar ze onderscheiden zich ook op belangrijke punten. Zo heeft de RINO bijvoorbeeld een aantal duidelijke speerpunten, zoals diagnostiek en behandeling van kinderen en jeugdigen en hun ouders, en het brede gebied van de ouderenzorg.

Hoewel het cursusaanbod breder en groter is geworden en accenten zijn verlegd, blijven de functie en doelstelling van de RINO hetzelfde. De missie van de RINO luidt:

‘Het verhogen van de kwaliteit van het professioneel functioneren van hulpverleners werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en in aangrenzende (zorg)terreinen, door middel van opleidingen en nascholingstrajecten.’

Deze missie zal de RINO ook in de toekomst blijven vertalen in een rijk en gevarieerd aanbod van opleidings- en nascholingsactiviteiten.

ZonderZorg zoekt een nieuwe collega!

administratief medewerker (m/v)

24 uur per week

 

Wie zijn wij?

ZonderZorg ondersteunt stichtingen en verenigingen in de (geestelijke) gezondheidszorg en aangrenzende terreinen. Wij leveren verschillende administratieve en organisatorische diensten, van ledenadministratie tot het beheren van een beroepsregister en het organiseren van congressen. Onze missie is bestuursleden werk uit handen te nemen, zodat zij zich kunnen richten op inhoudelijke taken en een optimale dienstverlening kunnen bieden aan de leden.

ZonderZorg is een afdeling van RINO Amsterdam. De RINO organiseert nascholingscursussen en postacademische beroepsopleidingen voor hulpverleners in de GGZ en aangrenzende terreinen. De RINO is een not-for-profit organisatie met 50 medewerkers in dienst. Het jonge team van ZonderZorg bestaat op dit moment uit 5 enthousiaste medewerkers.

 

Jouw rol binnen ZonderZorg

Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle administratieve en organisatorische diensten voor meerdere (beroeps)verenigingen. Je verzorgt zelfstandig de ledenadministratie, houdt websites bij, organiseert congressen en bent betrokken bij het opzetten en onderhouden van meerdere beroepsregisters. Daarnaast help je mee aan het verbeteren van de interne bedrijfsprocessen.

 

Zoeken we jou?

ZonderZorg is servicegericht en flexibel. Dat verwachten we ook van jou. Je bent gewend zorgvuldig te werken en werkt graag met internet. Daarnaast ben je jong van geest, dynamisch en een top collega met een zelfstandige en proactieve werkhouding. Je ziet knelpunten en kansen en kunt hierbij de juiste communicatie inzetten. Je acteert als een spin in het web, pakt ad-hoc zaken direct op en bewaart tegelijkertijd de rust. Verder…

 • heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • heb je een meer dan gemiddelde kennis van Office
 • heb je een positieve en open persoonlijkheid
 • heb je oog voor detail en kwaliteit

 

Dit is wat wij jou te bieden hebben

Een afwisselende functie waar je zelf je stempel op kunt drukken. Een plezierige werksfeer in een dynamische organisatie met een informele & collegiale werksfeer. Verder krijg je…

 • je werkplek in het hartje van Amsterdam
 • een salaris volgens de cao-GGZ FWG 40
 • een aanstelling voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging

 

Reageren?

Dat kan tot maandag 13 juni 2016. Je kunt je sollicitatie sturen aan RINO Amsterdam, t.a.v. Annemarie Streur-van der Linden (P&O), Leidseplein 5, 1017 PR in Amsterdam of mailen aan annemariestreur@rino.nl.

Lokalen

De RINO-cursussen vinden plaats op de locatie op het Leidseplein 5. De RINO beschikt hier over tien ruime leslokalen met bijbehorende subruimtes. Voor een indruk van onze leslokalen hebben we 360-foto’s laten maken door C360.
Bekijk een leslokaal met cursisten en docent (lokaal 5.8)
Bekijk een leeg leslokaal (lokaal 4.4)

De invulling van het cursusmateriaal is afhankelijk van de docent. Deze is verantwoordelijk voor de inhoud van de cursus. Voor de meeste cursussen geldt dat cursisten een literatuurklapper ontvangen. Voor een aantal cursussen dienen cursisten zelf boeken aan te schaffen. Dit staat per cursus beschreven in het cursusaanbod.

Naast de gebruikelijke flipovers en whiteboards, is in elk lokaal van de RINO standaard alle denkbare AV-apparatuur aanwezig:

 • Video- en dvd-spelers
 • Beamers
 • Dia-projectoren
 • Videocamera’s
 • Laptops

Uiteraard is overal toegang tot internet.

Zaalhuur

Incidenteel is het huren van cursusruimte bij de RINO mogelijk. Neem hiervoor contact op met de medewerker algemene zaken. In alle cursusruimten zijn de volgende audiovisuele middelen standaard aanwezig: flip-over, overhead projector, whiteboard, laptop en beamer. Klik hier voor het maximaal aantal personen voor alle lokalen.

Contact