Het volledige aanbod in één oogopslag

Op zoek naar BIG-opleidingen?

De RINO biedt BIG-opleidingen aan tot GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en psychotherapeut. Meer informatie

Resultaten 1-10 van de 27

Cognitief Gedragstherapeutisch Werker VGCt (r)

459.17.01
4 accreditaties

In deze post HBO cursus verwerft men de kennis en leert men de gedragstherapeutische vaardigheden, die nodig zijn om als gedragstherapeutisch medewerker te functioneren, conform de eisen van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt).

Gedragstherapie en cognitieve therapie: inleiding

421.17.01
8 accreditaties

In deze praktische cursus gedragstherapie krijgen de deelnemers basale kennis en vaardigheden aangereikt met betrekking tot de toepassing van gedragstherapeutische theorie, functionele analyse en behandelplan.

Schemagerichte en cognitieve therapie

427.17.01
5 accreditaties

Een belangrijke nieuwe ontwikkeling in de psychotherapie is het toepassen van Cognitieve Therapie en Schemagerichte Therapie (J.E. Young) bij de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen.

Werken met het gevolgenmodel

481.17.01
5 accreditaties

In 1995 ontwikkelde Speckens een model - het gevolgenmodel - voor de behandeling van patienten met somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK).

Schematherapie en vaktherapie

825.17.01
2 accreditaties

In deze cursus worden vaktherapeuten zowel theoretisch als praktisch geschoold in het werken volgens de principes van de schematherapie.

CGT bij clienten met een negatief zelfbeeld

460.17.01
7 accreditaties

Bij de behandeling van veel As-I en As-II stoornissen is het verstevigen van het zelfbeeld een nuttige aanvulling.

Stabilisatiecursus complexe PTSS

467.17.01
8 accreditaties

De 'Stabilisatiecursus Complexe PTSS na misbruik of mishandeling' is een cognitief gedragstherapeutische en psychoeducatieve groepsbehandeling voor vrouwen met een geschiedenis van seksueel misbruik of lichamelijk geweld. De stabilisatiecursus is gericht op het onder controle krijgen van (...

NieuwTrauma Focused Cognitive Behavioral Therapy (TF-CBT)

036.17.01
5 accreditaties

Trauma Focused Cognitive Behavioral Therapy (TF-CBT) is een geprotocolleerd behandelprogramma ontwikkeld door Cohen, Mannarino en Deblinger in 2006. Het is op basis van o.a. een Nederlandse RCT gekwalificeerd als bewezen effectief voor de behandeling van PTSS.

Gedragstherapie en cognitieve therapie: verdieping

465.17.01
7 accreditaties

Cursisten maken kennis met de uitgangspunten van de gedragstherapie en cognitieve therapie.

Schematherapie

973.17.01
5 accreditaties

Na afloop van de cursus zijn de deelnemers bekend met het model van schematherapie. Zij kunnen een casusconceptualisatie maken en hebben geoefend met verschillende basistechnieken. Cursisten zijn na afloop van de cursus in staat een schematherapie op te zetten en uit te voeren.
Contact