Els van der Ven wordt nieuwe hoofdopleider GZ-opleiding RINO amsterdam

08 apr 2024

Els van der Ven start per 1 mei 2024 als de nieuwe hoofdopleider voor de GZ-opleiding bij Stichting PDO GGZ Amsterdam. Els is universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam en GZ-psycholoog bij ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Ze heeft ruime ervaring op het gebied van klinisch werk, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Deze kennis neemt ze nu mee naar RINO amsterdam waar ze Marrie Bekker opvolgt als hoofdopleider GZ-opleiding.

Els van der Ven

Els van der Ven is universitair hoofddocent bij de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen en op de afdeling klinische, neuro- en ontwikkelingspsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de invloeden en factoren in de sociale omgeving die het ontstaan en verloop van geestelijke gezondheidsproblemen kunnen beïnvloeden. Ook heeft ze onder andere de incidentie- en prevalentiepatronen van psychose onder etnische minderheidsgroepen in Europa en de Verenigde Staten bestudeerd. Daarnaast is ze betrokken bij meerdere onderzoeken die als doel hebben de ongelijkheden binnen de geestelijke gezondheidszorg tussen landen met hoge en lage inkomens aan te kaarten. Onlangs kreeg ze nog financiering voor onderzoek naar psychische hulp voor ongedocumenteerde migranten. Deze focus op sociaalmaatschappelijke aspecten binnen de ggz biedt ook waardevolle inzichten voor de ggz in Nederland.

Als docent en gastdocent heeft Els binnen verschillende opleidingsprogramma’s gewerkt en is ze nauw betrokken bij het begeleiden van klinische stages van studenten. De expertise van Els van der Ven in combinatie met haar toewijding aan wetenschap, onderwijs en de klinische praktijk, maken dat wij erg blij zijn dat Els als hoofdopleider GZ-opleiding binnen Stichting PDO GGZ Amsterdam aan de slag gaat. RINO amsterdam heet haar van harte welkom en we kijken uit naar haar start!


Nieuwsoverzicht

Deel dit artikel

Social media

Volg je ons al op social media?

RINO op Twitter