RINO-Arkin Academie

RINO en Arkin werken al meerdere jaren samen om training en scholing te organiseren op het gebied van chronische psychiatrie. De cursussen die middels deze samenwerking zijn ontwikkeld worden nu aangeboden onder de noemer van de RINO-Arkin Academie. De cursussen zijn bedoeld voor mensen die werken met cliënten met (chronisch) psychiatrische en/of verslavingsproblematiek. Zowel medewerkers van Arkin als van andere instellingen kunnen zich in te schrijven.

Samenwerking met het NPI - persoonlijkheidsproblemen

Onderdeel van de RINO-Arkin academie is de samenwerking met het NPI. Het NPI valt onder Arkin, en is een gespecialiseerd centrum voor behandeling van mensen met persoonlijkheidsproblemen. Naast scholing over chronische psychiatrie kunt u bij de RINO-Arking academie dus ook trainingen volgen over persoonlijkheidsproblematiek.

Samenwerking met het LEDD – dubbele diagnose

Daarnaast is de RINO-Arkin Academie een samenwerking aangegaan met het Landelijk Expertisecentrum Dubbele Diagnose (LEDD). Deze samenwerking is van belang omdat veel mensen met ernstige psychische aandoeningen ook verslaafd zijn aan middelen, en er dus binnen (GGZ)instellingen steeds meer aandacht is voor deze zogenoemde dubbele diagnoseproblematiek.

Het LEDD – een samenwerkingsverband van het Trimbos-instituut, Mentrum (onderdeel van Arkin), Palier (Parnassia groep), Delta Psychiatrisch centrum en GGz Eindhoven – verzorgt veel trainingen over dubbele diagnose, en ondersteunt organisaties bij de implementatie van geïntegreerde behandeling van dubbele diagnose. Alle organisaties sluiten goed op elkaar aan in doelstelling, doelgroep en kwaliteit: het Trimbos-instituut verricht onderzoek, het LEDD verzamelt expertise en ontwikkelt de inhoud voor trainingen, en de RINO-Arkin Academie organiseert de kennisoverdracht tussen professionals.

Trainingsaanbod

De samenwerking tussen RINO en Arkin heeft geleid tot een trainingsaanbod dat nu landelijk wordt aangeboden. Alle cursussen zijn geaccrediteerd door relevante beroepsverenigingen.

Bekijk hier het opleidingsaanbod van de RINO-Arkin Academie.

Incompany

Vrijwel alle trainingen zijn ook incompany aan te vragen. Dit heeft als voordeel dat de training helemaal op maat kan worden gemaakt voor uw team. Hebt u interesse in een incompany-cursus, neem dan contact op met onze medewerkers via incompany@rino.nl.

Aanmelden

Bent u medewerker van Arkin dan kunt u via de speciale knop op de cursuspagina direct doorklikken naar ‘Mijn Leerportaal’ van Arkin en u daar aanmelden. Werkt u als hulpverlener bij een andere instelling, dan kunt u zich direct via de cursuspagina aanmelden.

Locatie

De cursussen vinden zowel bij de RINO als bij Arkin plaats. Hieronder vindt u de adres gegevens:

 

RINO

Arkin- Training & Ontwikkeling

Leidseplein 5       

1017 PR  Amsterdam

t: 020-6250803

e: info@rino.nl

w: www.rino.nl

Klaprozenweg 111 – 1e etage

1033 NN Amsterdam

t: 020-5905128

e: training-ontwikkeling@arkin.nl

w:www.arkin.nl