Ons onderwijs is een optimale mix van online en offline. Lees meer informatie.

VGCt

De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie kent twee registraties:

  1. de registratie Cognitief Gedragstherapeut VGCt

  2. de registratie tot Cognitief Gedragstherapeutisch Werker VGCt

Opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt

Om de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut te kunnen volgen heb je een afgeronde universitaire masteropleiding psychologie, pedagogische wetenschappen, gezondheidswetenschappen of geneeskunde nodig. In je vooropleiding heb je bovendien de vakken leertheorieën, psychopathologie, persoonlijkheidsleer en gespreksvaardigheden gevolgd. De opleidingsroute tot registratie als Cognitief Gedragstherapeut kent een aantal onderdelen: volgen van de basiscursussen, de vervolgcursussen, leertherapie, supervisie en een N=1 studie. Belangrijk is dat je de cursorische onderdelen in de juiste volgorde volgt: eerst de basiscursussen en dan de vervolgcursussen. Kijk voor de volledige opleidingseisen op de site van de VGCt.

Opleiding tot Cognitief Gedragstherapeutisch werker VGCt
Hulpverleners met een HBO opleiding (SPH, Verpleegkunde HBO-niveau 5, PSW, MW) die werkzaam zijn in de (geestelijke) gezondheidszorg kunnen terecht bij de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeutisch Werker VGCt.

Alleen basiscursus VGCt volgen?
Voor deelname aan de basiscursus VGCt (inleiding en de verdieping, totaal 100 uur) hoef je niet werkzaam te zijn in de GGZ. Wil je vervolgens de route tot cognitief gedragstherapeut voortzetten door je aan te melden als Cognitief Gedragstherapeut i.o.? Dan geldt de voorwaarde dat je werkzaam bent in de geestelijke gezondheidszorg. Kijk voor de eisen die hier aan gesteld worden en andere eisen m.b.t. de registratie op de site van de VGCt.

Nascholingscursussen
Na je registratie als Cognitief Gedragstherapeut VGCt dien je je elke 5 jaar te herregistreren. Bekijk het overzicht van alle geaccrediteerde nascholingscursussen.

 

1. Basiscursussen | 100 uur

De route begint met een Basiscursus in de gedragstherapie van in totaal 100 uur. Je maakt een keuze uit een inleidende cursus van 30 uur en daarna kies je een verdiepingscursus van 70 uur. Deze vormen samen een basiscursus. Nadat je de basiscursus hebt voltooid kun je doorgaan met stap 2: de vervolgcursussen. Als je wil kun je op dit moment je leertherapie starten.
Inleiding
Verdieping
07 Nov 2020 - 05 Jun 2021
(70-uurs verdiepingscursus VGCt - BLENDED (deels OFF- en deels ONline)
465.20.01
5 accreditaties
Basiscursus - 100 uur
Contact