Vanaf 23 augustus weer offline onderwijs. Lees meer informatie.

BIG-opleidingen

Vanaf maandag 23 augustus, de start van het nieuwe studiejaar, streven we naar een volledige bezetting van onze lokalen.  

Alle lessen op Leidseplein
Voor onze BIG-opleidingen geldt dat álle lessen plaatsvinden op het Leidseplein en er geen mogelijkheid meer is om de lessen vanuit huis te volgen.  

Tot 23 augustus handhaven we de huidige situatie met één kleine wijziging: Vanaf volgende week is het dragen van een mondkapje in de gangen niet meer verplicht. Wel liggen er door het hele pand mondkapjes zodat deze voor iedereen beschikbaar zijn als het niet mogelijk is om 1.5 meter afstand te bewaren

Als de overheid besluit dat er aanvullende of strengere maatregelen nodig zijn, dan volgen we dat beleid. Dat kan betekenen dat in bepaalde periodes ons onderwijs weer gedeeltelijk of volledig online aangeboden wordt.  

Vragen over jouw opleiding?
Heb jij, als BIG-opleideling bij RINO amsterdam, vragen over jouw opleiding en het online onderwijs? Neem contact op met een van de coordinatoren via osn algemene telefoonnummer.

Evaluatie en monitoring van het online onderwijs
In de beginperiode van de omschakeling naar online onderwijs vanwege de coronacrisis, heeft RINO amsterdam na elke online lesdag aan elke docent en elke groep gevraagd om een online enquête in te vullen. Met deze input konden we de kwaliteit van ons onderwijs blijven waarborgen en continueren.

In het nieuwsbericht E-health en Online opleiden | artikel in De Psycholoog (oktober 2020) vertelt initiatiefnemer prof. Marrie Bekker, hoofdopleider GZ-opleiding over de bevindingen uit dit onderzoek. Hoofddocent E-health KP/PT-opleiding vertelt in hetzelfde artikel over online behandelen.

Nascholing en Opleiding

Vanaf maandag 23 augustus, de start van het nieuwe studiejaar, streven we naar een volledige bezetting van onze lokalen.  

Optimale mix offline en online
Voor al onze opleidingen en cursussen die verzorgd worden door de afdeling Nascholing en Opleidingen bieden we een optimale mix tussen offline & online onderwijs. De keuze voor de meeste geschikte onderwijsvorm maken we vanzelfsprekend in nauw overleg met de docent(en).

Tot 23 augustus handhaven we de huidige situatie met één kleine wijziging: Vanaf volgende week is het dragen van een mondkapje in de gangen niet meer verplicht. Wel liggen er door het hele pand mondkapjes zodat deze voor iedereen beschikbaar zijn als het niet mogelijk is om 1.5 meter afstand te bewaren.

De ZomerRINO workshops in augustus zijn nog grotendeels online.

Online onderwijs via Zoom

In het geval dat we ons onderwijs weer gedeeltelijk of volledig online aanbieden, maken we gebruik van Zoom Education. Over de veiligheid van Zoom, delen we het volgende met je:

"RINO amsterdam maakt voor online onderwijs gebruik van Zoom. RINO amsterdam heeft grondig onderzoek laten uitvoeren door een onafhankelijke partij naar de privacy en security aspecten van Zoom en getoetst of het gebruik van Zoom in overeenstemming is met haar eigen privacy beleid.

Met heldere richtlijnen voor het gebruik van Zoom voor medewerkers, docenten en cursisten en op basis van de toetsing vooraf en naleving van de richtlijnen, maken wij met vertrouwen gebruik van Zoom."

Online hulpverlening

Professionals in de GGZ, onder wie ook de (g)gz gerelateerde psychologen (in opleiding) zijn door de coronamaatregelen genoodzaakt om te behandelen op afstand. Dit levert veel vragen, onzekerheden, en praktische onbeholpenheid op. Wil jij je verdiepen in online behandelmethodes? We lichten een aantal webpagina's uit van beroepsverenigingen en andere samenwerkingspartners, die informatie geven over online een aantal behandelmethodes:

EMDR Online, hoe doe je dat?

Online EMDR, tips en adviezen

Aandacht voor E-Health

Bekijk het door RINO amsterdam geselecteerde aanbod op het gebied van e-health.

ehealth specialists
ehealth specialists organiseert een serie Online masterclasses e-health. Registratie voor een serie kost €99,95.

Learning Labs
RINO amsterdam en ehealth specialists combineren hun expertise en lanceren een nieuw en inspirerend concept:  de Learning Labs. De voertaal van de Learning Labs is Engels.

iPractice
iPractice heeft een landingspagina Corona en mentale gezondheid gemaakt.

Verankering e-health in BIG curriculum

RINO amsterdam heeft een team samengesteld van experts, die samen met de hoofdopleiders van RINO amsterdam nagaan hoe de plaats van e-health systematisch verankerd kan worden in het volledige curriculum van RINO amsterdam.

Dit team van e-health specialisten bestaat uit:

•    Prof. dr. Heleen Riper, Hoogleraar e-health bij Klinische Psychologie, VU;
•    Dr. Tim Wind, Klinisch Psycholoog en hoofddocent e-health bij de KP- en PT-opleiding, eigenaar ehealth specialist
•    Drs. Bart Vemer, docent e-health bij de GZ-opleidingen, eigenaar ehealth specialist
•    Drs. Gijs Coppens, Oprichter iPractice, samen met Drs. Nine Gramberg, GZ-psycholoog, en Drs. Sam Saxton, online psycholoog;

Publicatie
Prof. dr. Marleen Rijkeboer (hoofdopleider PT en KP-opleiding) publiceerde in april een wetenschappelijk artikel over het effect van coronamaatregelen op het versnelde inzetten van e-health toepassingen.

The COVID-19 pandemic: The ‘black swan’ for mental health care and a turning point for e-health
Authors: Tim R. Wind |  Marleen Rijkeboer | Gerhard Andersson | Heleen Riper

GGZ-standaarden in coronatijd

 

De opleidingen van RINO amsterdam baseren zich voor een belangrijk deel op de kwaliteitsstandaarden voor de GGZ. Die vind je onder meer op de website van AKWA GGZ.

Voor deze specifieke tijd van coronacrisis en inherente maatregelen zijn specifieke GGZ standaarden ontwikkeld, die ook nog regelmatig bijgewerkt worden. Deze zijn te vinden op de website van GGZ standaarden.

 

     

Contact