Nieuwe corona-maatregelen vanaf 25 september. Lees meer informatie.

BIG-opleidingen

Vanaf zaterdag 25 september gaan de nieuwe corona-maatregelen in die zijn aangekondigd in de persconferentie op 14 september 2021. Hieronder een overzicht van de nieuwe veiligheidsmaatregelen bij RINO amsterdam.  

Alle lessen op Leidseplein
Tot 25 september blijven de veiligheidsmaatregelen gelden die je gewend was.

Voor onze BIG-opleidingen blijft ook na 25 september gelden, dat alle lessen plaatsvinden op het Leidseplein. Indien je wegens Covid-gerelateerde overmacht (zoals milde klachten) niet in de gelegenheid bent om naar onze locatie te komen, dan kun je (voor een korte periode) de les online volgen.  

De reguliere start-, pauze- en eindtijden zijn weer van toepassing voor iedere BIG-opleidingsgroep. Bij eventuele wijzgingen informeren wij jou  voor aanvang van de les per mail en/of via Mijn.RINO.nl.

Waar mogelijk blijft de 1,5 meter maatregel gehandhaafd.

Vanaf 25 september draag je een mondkapje wanneer je je verplaatst in ons pand. Dit geldt in het gehele pand, met uitzondering van de leslokalen. Tijdens de les, in het leslokaal mogen de mondkapjes weer af. RINO amsterdam stelt mondkapjes beschikbaar bij de entree.

Als de overheid besluit dat er aanvullende of strengere maatregelen nodig zijn, dan volgen we dat beleid. Dat kan betekenen dat in bepaalde periodes ons onderwijs weer gedeeltelijk of volledig online aangeboden wordt.  

Vragen over jouw opleiding?
Heb jij, als BIG-opleideling bij RINO amsterdam, vragen over jouw opleiding en het online onderwijs? Neem contact op met een van de coordinatoren via ons algemene telefoonnummer.

Evaluatie en monitoring van het online onderwijs
In de beginperiode van de omschakeling naar online onderwijs vanwege de coronacrisis, heeft RINO amsterdam na elke online lesdag aan elke docent en elke groep gevraagd om een online enquête in te vullen. Met deze input konden we de kwaliteit van ons onderwijs blijven waarborgen en continueren.

In het nieuwsbericht E-health en Online opleiden | artikel in De Psycholoog (oktober 2020) vertelt initiatiefnemer prof. Marrie Bekker, hoofdopleider GZ-opleiding over de bevindingen uit dit onderzoek. Hoofddocent E-health KP/PT-opleiding vertelt in hetzelfde artikel over online behandelen.

Nascholing en Opleiding

Vanaf zaterdag 25 september gaan de nieuwe corona-maatregelen in die zijn aangekondigd in de persconferentie op 14 september 2021. Hieronder een overzicht van de nieuwe veiligheidsmaatregelen bij RINO amsterdam.  

Optimale mix offline en online
Voor al onze opleidingen en cursussen die verzorgd worden door de afdeling Nascholing en Opleidingen bieden we ook na 25 september een optimale mix tussen offline & online onderwijs. De keuze voor de meeste geschikte onderwijsvorm maken we vanzelfsprekend in nauw overleg met de docent(en).

Ook dragen alle bezoekers vanaf 25 september een mondkapje wanneer ze zich verplaatsen in ons pand. Dit geldt in het gehele pand, met uitzondering van de leslokalen. Tijdens de les, in het leslokaal mag jouw mondkapje weer af. RINO amsterdam stelt mondkapjes beschikbaar bij de entree.

Online onderwijs via Zoom

In het geval dat we ons onderwijs gedeeltelijk of volledig online aanbieden, maken we gebruik van Zoom Education. Over de veiligheid van Zoom, delen we het volgende met je:

"RINO amsterdam maakt voor online onderwijs gebruik van Zoom. RINO amsterdam heeft grondig onderzoek laten uitvoeren door een onafhankelijke partij naar de privacy en security aspecten van Zoom en getoetst of het gebruik van Zoom in overeenstemming is met haar eigen privacy beleid.

Met heldere richtlijnen voor het gebruik van Zoom voor medewerkers, docenten en cursisten en op basis van de toetsing vooraf en naleving van de richtlijnen, maken wij met vertrouwen gebruik van Zoom."

Online hulpverlening

Professionals in de GGZ, onder wie ook de (g)gz gerelateerde psychologen (in opleiding) zijn door de coronamaatregelen genoodzaakt om te behandelen op afstand. Dit levert veel vragen, onzekerheden, en praktische onbeholpenheid op. Wil jij je verdiepen in online behandelmethodes? We lichten een aantal webpagina's uit van beroepsverenigingen en andere samenwerkingspartners, die informatie geven over online een aantal behandelmethodes:

EMDR Online, hoe doe je dat?

Online EMDR, tips en adviezen

Aandacht voor E-Health

Bekijk het door RINO amsterdam geselecteerde aanbod op het gebied van e-health.

ehealth specialists
ehealth specialists organiseert een serie Online masterclasses e-health. Registratie voor een serie kost €99,95.

Learning Labs
RINO amsterdam en ehealth specialists combineren hun expertise en lanceren een nieuw en inspirerend concept:  de Learning Labs. De voertaal van de Learning Labs is Engels.

iPractice
iPractice heeft een landingspagina Corona en mentale gezondheid gemaakt.

Verankering e-health in BIG curriculum

RINO amsterdam heeft een team samengesteld van experts, die samen met de hoofdopleiders van RINO amsterdam nagaan hoe de plaats van e-health systematisch verankerd kan worden in het volledige curriculum van RINO amsterdam.

Dit team van e-health specialisten bestaat uit:

  • Prof. dr. Heleen Riper, Hoogleraar e-health bij Klinische Psychologie, VU;
  • Dr. Tim Wind, Klinisch Psycholoog en hoofddocent e-health bij de KP- en PT-opleiding, eigenaar ehealth specialist
  • Drs. Bart Vemer, docent e-health bij de GZ-opleidingen, eigenaar ehealth specialist
  • Drs. Gijs Coppens, Oprichter iPractice, samen met Drs. Nine Gramberg, GZ-psycholoog, en Drs. Sam Saxton, online psycholoog;

 

Publicatie
Prof. dr. Marleen Rijkeboer (hoofdopleider PT en KP-opleiding) publiceerde in april een wetenschappelijk artikel over het effect van coronamaatregelen op het versnelde inzetten van e-health toepassingen.

The COVID-19 pandemic: The ‘black swan’ for mental health care and a turning point for e-health
Authors: Tim R. Wind |  Marleen Rijkeboer | Gerhard Andersson | Heleen Riper

GGZ-standaarden in coronatijd

 

De opleidingen van RINO amsterdam baseren zich voor een belangrijk deel op de kwaliteitsstandaarden voor de GGZ. Die vind je onder meer op de website van AKWA GGZ.

Voor deze specifieke tijd van coronacrisis en inherente maatregelen zijn specifieke GGZ standaarden ontwikkeld, die ook nog regelmatig bijgewerkt worden. Deze zijn te vinden op de website van GGZ standaarden.

 

     

Contact