RINO amsterdam biedt online onderwijs tot 1 september. Lees meer informatie.

E-Health / Zelfzorg cursusaanbod

Binnen het aanbod van RINO amsterdam kun je onderstaande cursussen online volgen:

Grip krijgen op het ongrijpbare | 8 juni 2020 | www.rino.nl/1117
omgaan met ontregeling als gevolg van COVID-19 crisis 
online workshop van een halve dag 09:30 - 12:30 uur

Zelfzorg voor de Zorgprofessional | 17 juli 2020 | www.rino.nl/1114
ZomerRINO workshop | €25 vroegboekkorting tot 31 mei
online workshop van een dag 10:00 - 17:00 uur

Online opleiding e-health voor zorg- en hulpverleners | start 4 juni 2020 (VOL) | www.rino.nl/1115
Online opleiding e-health voor zorg- en hulpverleners | start 31 augustus (nog plek) | www.rino.nl/1115
In samenwerking met eCarePro, de RINO groep en RINO Zuid
4 lessen van 14.00-17.00 uur

Aanbod in samenwerking met andere partners
We zoeken ook actief de samenwerking op met andere partijen om aan te sluiten bij de toegenomen vraag naar cursusaanbod op het gebied van e-health. We werken o.a. samen met ehealthspecialist, iPractice en eCarePro.

eCarePro
Nu face-to-face clientencontact contact even niet mogelijk is, biedt e-health een bron aan mogelijkheden om je als zorgprofessional vooruit te helpen. Verdiep je in de mogelijkheden en volg de online opleiding e-Health voor hulp- en zorgverleners die RINO amsterdam in samenwerking met Rino Groep, RINO Zuid en eCarePro organiseert: www.rino.nl/1115 | start 4 juni of op 31 augustus

ehealth specialists
ehealth specialists organiseert een srie Online masterclasses e-health. Registratie voor een serie kost €99,95.

iPractice
iPractice heeft een landingspagina Corona en mentale gezondheid gemaakt.

Verankering e-health in BIG curriculum

RINO amsterdam heeft een team samengesteld van experts, die samen met de hoofdopleiders van RINO amsterdam nagaan hoe de plaats van e-health systematisch verankerd kan worden in het volledige curriculum van RINO amsterdam.

Dit team van e-health specialisten bestaat uit:

•    Prof. dr. Heleen Riper, Hoogleraar e-health bij Klinische Psychologie, VU;
•    Dr. Tim Wind, Klinisch Psycholoog en hoofddocent e-health bij de KP- en PT-opleiding
•    Drs. Bart Vemer, docent e-health bij de GZ-opleidingen
•    Drs. Gijs Coppens, Oprichter iPractice, samen met Drs. Nine Gramberg, GZ-psycholoog, en Drs. Sam Saxton, online psycholoog;

Informatieve bijeenkomsten
Deze e-health experts zijn daarnaast ook actief in het aanbieden van allerlei informatieve bijeenkomsten voor cursisten en professionals, die RINO amsterdam van harte aanbeveelt. Zie bovenstaand aanbod.

Onderwijs op afstand geven en volgen

In deze bizarre en bijzondere periode hebben wij bij RINO amsterdam alles op alles gezet om het cursorisch onderwijs online door te laten gaan. Al onze cursisten kunnen op deze manier, weliswaar op afstand, toch onderwijs blijven volgen.

Onderwijs volgen
Met al onze cursisten bedoelen we; opleidelingen aan onze afdeling BIG-opleidingen, nascholingscursisten èn de cursisten, die bij ons een langdurige opleiding of opleidingsroute volgen.

Onderwijs geven
Onze docenten werken enthousiast en flexibel met ons mee om dit ook mogelijk te maken. Lees de positieve reacties van docenten èn cursisten over ervaringen met online lesgeven en krijgen.

Online onderwijs via Zoom education
Vanwege de coronamaatregelen vindt ons onderwijs tot 1 september online plaats. We gebruiken Zoom Education om dit mogelijk te maken. Om antwoord te geven op eventuele vragen die je misschien hebt over de veiligheid van Zoom, delen we het volgende met je:

"RINO amsterdam maakt voor online onderwijs gebruik van Zoom. RINO amsterdam heeft grondig onderzoek laten uitvoeren door een onafhankelijke partij naar de privacy en security aspecten van Zoom en getoetst of het gebruik van Zoom in overeenstemming is met haar eigen privacy beleid.

Met heldere richtlijnen voor het gebruik van Zoom voor medewerkers, docenten en cursisten en op basis van de toetsing vooraf en naleving van de richtlijnen, maken wij met vertrouwen gebruik van Zoom."

BIG-opleidingen

Direct nadat er maatregelen werden genomen in het kader van de corona uitbraak is de afdeling BIG-opleidingen van RINO amsterdam voor het GZ-, KP- en PT-onderwijs volledig overgestapt op online onderwijs. Onze docenten werken enthousiast en flexibel met ons mee om dit ook mogelijk te maken.

Lees de positieve reacties van docenten èn cursisten over ervaringen met online lesgeven en krijgen. Met elkaar doen we enorm veel ervaring op, die we voor de toekomst weer hopen te kunnen benutten.

Evaluatie en monitoring van het online onderwijs
Vanwege de bijzondere onderwijsvorm en de zo plotselinge invoering ervan hecht RINO amsterdam belang aan goede monitoring en evaluatie. Daarom vragen we na elke online lesdag elke docent en elke groep om een online enquête in te vullen. Met deze input kunnen we de kwaliteit van ons onderwijs blijven waarborgen en continueren.

Praktijkinstellingen
Ook in de praktijkinstellingen gaat momenteel (vrijwel) alles anders dan anders. Voor cursisten betekent dit dat de afgesproken praktijkwerkzaamheden gedeeltelijk tot soms grotendeels zijn vervangen door andere werkzaamheden. Veel behandelingen en diagnostiek vinden waar mogelijk eveneens online plaats.

Het uitgangspunt van RINO amsterdam is dat wij proberen om onder de huidige omstandigheden, zoveel als mogelijk studievertraging te voorkomen. Uiteraard staat de veiligheid van de BIG-cursisten en van de patiënten altijd voorop. Het eerste aanspreekpunt voor de praktijkwerkzaamheden blijft de praktijkopleider.

Gevolgen voor BIG-opleidelingen
Heb jij, als BIG-opleideling bij RINO amsterdam, vragen over jouw opleiding en het online onderwijs? In de digitale leeromgeving vind je binnenkort aanvullende informatie over bv. lestijden en praktijkwerkzaamheden. 

Nascholing en Opleiding

RINO amsterdam biedt tot 1 september haar onderwijsactiviteiten ONLINE aan.

Tegelijkertijd onderzoeken we hoe we, mochten de maatregelen versoepeld worden, het onderwijs op het Leidseplein stap voor stap weer kunnen opstarten. Onze cursisten kunnen op deze manier, weliswaar op afstand, toch onderwijs blijven volgen.

Accreditatie en (her)registratie
Online onderwijs is voorlopig dé manier om accreditatiepunten te verzamelen voor jouw (her)registratie. En dat kan volop bij RINO amsterdam. Zet de stap en meld je nu aan voor een van onze virtuele klassen!

Nascholing
Sta je al ingeschreven voor een nascholingscursus die binnenkort start? Dan krijg je persoonlijk bericht met daarin instructies voor het gebruikmaken van een online tool, waarmee je vanuit huis of werk kunt inloggen om les te volgen.

Opleidingen
Volg je een langdurige opleiding (bv. Schoolpsycholoog, Seksuoloog, IMH-specialist) of een opleidingsroute (bv. POH-GGZ)? Dan heb je waarschijnlijk al persoonlijk bericht ontvangen over de voortgang. Je kunt je ook gerust aanmelden voor opleidingen die later dit jaar nog van start gaan. 

Online hulpverlening | College

Professionals in de GGZ, onder wie ook de (g)gz gerelateerde psychologen (in opleiding) zijn door de coronamaatregelen genoodzaakt om te behandelen op afstand. Dit levert veel vragen, onzekerheden, en praktische onbeholpenheid op. RINO amsterdam wil ook in deze tijd het onderscheid maken door je te attenderen op verschillende behandelmethodes die je online kunt toepassen.

Online cliënten contact in coronatijd: Hoe en wat?
Op 26 maart organiseerde RINO amsterdam in samenwerking met iPractice een grootschalige invitational college "Online cliënten contact in coronatijd: Hoe en wat?", voor alle GZ-cursisten en hun docenten.

Kon je er niet bij zijn of wil je het college terugzien? Bekijk dan alsnog of opnieuw het Online college: cliënten contact in coronatijd: Hoe en wat?

Online behandelmethodes
Wil jij je verdiepen in online behandelmethodes? We lichten een aantal webpagina's uit van beroepsverenigingen en andere samenwerkingspartners, die informatie geven over online een aantal behandelmethodes. 

EMDR Online, hoe doe je dat?

Online EMDR, tips en adviezen

GGZ-standaarden in coronatijd

 

De opleidingen van RINO amsterdam baseren zich voor een belangrijk deel op de kwaliteitsstandaarden voor de GGZ. Die vind je onder meer op de website van AKWA GGZ.

Voor deze specifieke tijd van coronacrisis en inherente maatregelen zijn specifieke GGZ standaarden ontwikkeld, die ook nog regelmatig geüpdatet worden. Deze zijn te vinden op de website van GGZ standaarden.

Interessante webinars / VGCt

Heb je accreditatiepunten nodig voor je (her)registratie bij de VCGt? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor het volgen van een webinar op de website van de VGCt. Ze zijn geaccrediteerd voor 1 nascholingspunt en tot en met 31 mei 2020 gratis beschikbaar.

De VGCt doet er alles aan om ook in deze tijden haar leden van nascholing te kunnen voorzien. Omdat er veel fysieke bijeenkomsten zijn afgelast heeft de VGCt besloten om alle webinars van maandag 30 maart 2020 tot en met zondag 31 mei 2020 gratis beschikbaar te stellen.

Psychologen van verschillende ziekenhuizen hebben met elkaar informatie uitgewisseld over hoe zij de zorg in de corona-crisis hebben georganiseerd. Bekijk het webinar Corona en Medische psychologie

RINO amsterdam gaat binnenkort ook een webinar organiseren voor Schoolpsychologen en voor de Praktijkondersteuner Huisarts. Interesse? Houd onze website en onze social media kanalen in de gaten! Zodra het zover is laten delen we dat nieuws op www.rino.nl en onze LinkedIn pagina.

Vakliteratuur en publicaties

Prof. dr. Marleen Rijkeboer (hoofdopleider PT en KP-opleiding) publiceerde in april een wetenschappelijk artikel over het effect van coronamaatregelen op het versnelde inzetten van e-health toepassingen.

The COVID-19 pandemic: The ‘black swan’ for mental health care and a turning point for e-health
Authors: Tim R. Wind |  Marleen Rijkeboer | Gerhard Andersson | Heleen Riper

 

     

Contact