Ons onderwijs is volledig online. Lees meer informatie.

Werken met verschillende persoonlijkheidstypes

Een psychoanalytisch perspectief op coaching: masterclass 4

eendaagse masterclass
325.20.01
€ 285,-

Incl. lunch en snack

.
Een dag van 10.00 tot 16.30 uur inclusief lunch. Wanneer u zich inschrijft voor alle vier de masterclasses, krijgt u 10% korting per masterclass.

RINO amsterdam | Leidseplein 5 | Amsterdam

Mensen hebben allemaal hun eigen karakter, of persoonlijkheid. Als coach of bijvoorbeeld HR-professional merk je dat je met elk individu een ander contact hebt en je interventies daarop aanpast teneinde de ander te helpen met zijn ontwikkeling. Sommige persoonlijkheden liggen ons beter dan andere, sommige mensen roepen positieve tegenoverdracht op, sommige negatieve.

Er zijn veel verschillende manieren om naar persoonlijkheid (en persoonlijkheidspathologie) te kijken en een indeling daarin te maken. Voor het werken met mensen is het relevant om kennis te hebben van verschillende persoonlijkheidstypes en hoe de interactie constructief vorm te geven. Er is sprake van persoonlijkheidspathologie als mensen last hebben van langdurige disfunctionele patronen in hun leven die hun functioneren in onder meer relaties, zelfbeeld, werk en maatschappij sterk hinderen.

doelstelling

In deze Masterclass wordt de indeling van de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5) gebruikt als basis voor verschillende persoonlijkheidstypes. Er wordt uitleg gegeven over het continuüm van persoonlijkheidspathologie. Hoewel de indeling in de DSM vooral beschrijvend is, wordt vanuit psychoanalytisch perspectief stil gestaan bij de innerlijke dynamiek van een bepaalde persoonlijkheid. Tevens is er aandacht voor de verschillende overdracht en tegenoverdrachts-manifestaties en hoe deze te hanteren. Tot slot is er ruimte voor de eigen inbreng en casuïstiek van de deelnemers.

doelgroep

Coaches en consultants, managers en HR professionals.

intervisie

De mogelijkheid bestaat om aansluitend aan de masterclasses, in te schrijven voor een viertal intervisiebijeenkomsten in een kleine groep (4-6 personen). Deelnemers brengen eigen materiaal in, gebaseerd op vragen over een casus of een probleem. Meer informatie krijgt u tijdens de masterclasses.

masterclasses

De serie Een psychoanalytisch perspectief op coaching bestaat uit vier masterclasses:

Wanneer u zich inschrijft voor alle vier de masterclasses, krijgt u 10% korting per masterclass.

accreditatie NOBCO

Voor het volgen van alle vier de masterclasses worden 24 PE-uren toegekend door het NOBCO.

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Mw. dr. S.C.M. de Rooij-de Maat (Saskia) - docenten - 1946871422

Mevrouw dr. S.C.M. de Maat is GZ-psycholoog (BIG), psychotherapeut (BIG) en psychoanalyticus.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact