Nieuwe corona-maatregelen vanaf 25 september. Lees meer informatie.

vervolgcursus Systemische interventies bij een (complexe) scheiding

High Conflict Cases

eendaagse vervolgcursus
1151.21.01
Bij voldoende belangstelling wordt er een datum gepland.
€ 255,-
eendaagse vervolgcursus van 9.30 - 16.30 uur.

RINO amsterdam | Leidseplein 5 | AMSTERDAM

Als professional kan je te maken krijgen met complexe scheidingen
Het aantal systemen waarin het conflict steeds hoog oploopt neemt toe. Relatiebeëindiging/complexe scheidingen vragen veel aandacht en door de indringendheid ervan komt de professional in de knel. Heftige cases vragen een andere benadering om te komen tot vruchtbare stappen. Maar vaak spelen behalve psychologische implicaties ook juridische en zakelijke aspecten een rol waardoor een multidisciplinair perspectief noodzakelijk is. Zeker ook omdat in geëscaleerde conflicten civiele procedures lopen en tegelijkertijd sprake is van een veiligheidsmelding of een aangifte tegen een van de ouders.

Deze cursus is een vervolg op de basiscursus Systemische interventies bij een (complexe) scheiding

doelgroep

(GGZ) professionals die de basiscursus Systemische interventies bij een (complexe) scheiding (link naar cursus) hebben gevolgd: basiscursus Systemische interventies bij een (complexe) scheiding

doelstelling

Tijdens deze vervolgcursus leer je hoe het gesprek aan te gaan met ouders over voortgezet ouderschap en hoe je samen met ouders kan werken aan een ouderschapsplan.

inhoud

  • kerngezin en risicofactoren signaleren, in kaart brengen en bespreken met ouders;
  • kndgesprekken, informanten en hoe dat te verwerken in een ouderschapsplan;
  • integreren van casus informatie en het geleerde. Bewust verbinden van kennis/inzichten met de eigen praktijk
  • bewustwording van de eigen mogelijkheden en onmogelijkheden
  • hoe blijf ik zelf ‘heel’ als professional en als mens.

werkwijze

Deze basiscursus is behalve op kennis gericht op de praktijk; hoe kan ik het morgen ánders doen! Voor aanvang van de masterclass lees je relevante literatuur. Daarnaast is de eigen inbreng in de vorm van een casus gevraagd als werkmateriaal. Na afloop van de cursus geef je een korte presentatie waarin je reflecteert op je eigen leerproces. Tijdens de cursus wordt veel geoefend, onder andere door middel van rollenspellen.

boek aanschaffen

C. van Leuven en A. Hendriks. Kind in bemiddeling. Over de transformatie van ex-partners in collega-ouders en de kindermomenten in bemiddeling. SWP. Kost 19,00 (aanschaffen).

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Dr. Carla Goosen MDR is sinds 1999 mediator met haar eigen praktijk, registerlid van het NfM, Mfam, ADR, IMI, NVO, NIP, NVRG en coach van de Collaborative Divorce en wordt zij als deskundige/forensisch mediator benoemd door rechtbanken en gerechtshoven.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact