RINO amsterdam biedt online onderwijs tot 1 september. Lees meer informatie.

Verdiepingscursus oplossingsgerichte gespreksvoering

driedaagse cursus en een individuele supervisie sessie
1065.20.02
€ 775,-

RINO amsterdam | Leidseplein 5 | Amsterdam

De oplossingsgerichte methode lijkt misschien makkelijk te leren, maar bij het toepassen in de praktijk heb je aardig wat doorzettingsvermogen nodig. Het is hard werken om de methode simpel te houden en steeds terug te keren naar de gewenste situatie in plaats van het probleem. Of zoals Insoo Kim Berg al zei: “The Solution Model is easy to learn but hard to do. Not because it is complicated or difficult to learn, but because it requires a disciplined mind-set and skill to remain simple.” Insoo Kim Berg (1934 – 2007).

Oplossingsgerichte gedachtengoed in specifieke werksituatie

Werk jij het liefst oplossingsgericht, maar loop je in je werk aan tegen situaties die nog niet aansluiten bij het oplossingsgerichte gedachtegoed? Tijdens deze cursus werk je, na een korte opfrissing van de theorie, aan een eigen plan om het oplossingsgerichte gedachtegoed te integreren en toe te passen in je eigen specifieke werksituatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn het oplossingsgericht maken van een protocol of een intakeprocedure. Of het bedenken van hoe je de methodiek kunt inzetten bij groepen of diagnostiek.

supervisie op maat

In de periode tussen de cursusdagen ga je de plannen in de eigen werksetting toepassen en onderzoeken op werkbaarheid. Tussen de 2e en 3e cursusdag heeft elke cursist een individuele supervisie-sessie, waarin de docent nog gerichter kan aansluiten bij de individuele wensen van de cursist. De laatste bijeenkomst presenteren de deelnemers hun projecten.

De individuele supervisie zal bij voorkeur gepland worden op 8 oktober

doelgroep

Hulpverleners werkzaam in de jeugd GGZ, jeugdhulpverlening of bij Bureaus Jeugdzorg zoals psychologen, pedagogen, psychiaters, maatschappelijk werkers, gedragsdeskundigen, schoolpsychologen, coaches die minimaal een 4-daagse cursus gevolgd hebben in de oplossingsgerichte gespreksvoering.
Het maakt niet uit in welke context je werkt (ggz, school, bedrijfsleven o.i.d.) want de uitgangspunten van de oplossingsgerichte benadering staan in principe los van klacht, persoon of context. En de praktijk leert dat het juist erg leuk en leerzaam is om van mensen uit een ander werkveld te leren over deze methodiek.

informatie bij aanmelding

Graag bij de aanmelding vermelden welke 4-daagse cursus je al gevolgd hebt in de oplossingsgerichte gespreksvoering.

Accreditaties

K&J - NIP herregistratietoegekend19,5 punten
K&J NIPtoegekend9,5 punten
diagnostiek 3 punten
behandeling 6 punten
overig 0,5 punten
NVO Orthopedagoog-Generalisttoegekend9,5 punten
diagnostiek 3 punten
behandeling 6 punten
overig 0,5 punten
NVO Orthopedagoog-Generalist herregistratietoegekend19,5 punten
Stichting Kwaliteitsregister Jeugdtoegekend

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Mw. drs. E. de Wolf (Esther) - docenten - 897929014

Esther de Wolf is GZ psycholoog, psychotherapeut (BIG) en supervisor en opleider VKJP.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact