Transforming Trauma with Emotionally Focused Couple Therapy (EFCT)

Online cursus georganiseerd door Psyflix en RINO amsterdam
Docent: Leanne Campbell (Canada)
Voertaal: Engels
Startdata
-
1507.24.01
€ 900,00
Data en accreditaties
Data
Vrijdag 19 april 2024 van 18:00 tot 22:00
Vrijdag 26 april 2024 van 18:00 tot 22:00
Vrijdag 03 mei 2024 van 18:00 tot 22:00
ONLINE

Is de cursus vol, reeds gestart of komt de geplande datum niet uit? Laat vrijblijvend weten dat je interesse hebt en krijg automatisch een bericht als de cursus (opnieuw) ingepland wordt.

Interesselijst

In deze online workshop leer je over EFT, met een specifieke focus op het begrijpen en het doorwerken van de impact van trauma. EFT - emotion focused therapy - is een op hechtingstheorie gebaseerde benadering van therapie die humanistische, ervaringsgerichte en systemische interventies gericht op het hervormen van intrapsychische ervaring en patronen van betrokkenheid bij belangrijke anderen integreert. 

Doelgroep 
Deze cursus is bij uitstek geschikt voor behandelaren met een speciale interesse in het werken met trauma in de context van relatietherapie, en met name in EFT.

Doelstelling
In de cursus leren de deelnemers: 

 • De belangrijkste elementen van de hechtingstheorie en de belangrijke betekenis daarvan voor het begrijpen van persoonlijkheid van de cliënt, de impact van trauma en klinische interventie;  
 • De kracht van emotie bij het transformeren van trauma.;
 • De drie stadia van therapie die cliënten doorlopen terwijl groeibarrières worden doorbroken, trauma wordt getransformeerd en de zaden van veilige hechting worden gezaaid. 

Inhoud

 1. De belangrijkste elementen van het hechtingsperspectief en de betekenis ervan voor het begrijpen van de gevolgen van trauma; 
  Het hechtingsperspectief op persoonlijkheid – gezondheid en disfunctie; 
  Een kader voor het begrijpen van de gevolgen van trauma;
  Het belangrijkste doel van EFCT bij het transformeren van trauma en het bevorderen van voortdurende groei en veerkracht. 
 2. Het CARE-model en de 'how to' van de eerste sessies in EFCT;
  Videodemonstratie en discussie;
  Relevante oefening voor therapeuten.
 3. Werken met trauma in fase 1 van EFCT;  
  Bekijken en analyseren van EFCT sessie(s);
  Relevante oefening(en) voor therapeuten.
 4. Herstructurering van jezelf en het systeem (fase 2 van EFCT).
 5. Consolidatie en integratie van opbrengsten en de bevordering van verdere groei en verhoogde veerkracht in fase 3 van EFCT. 

Werkwijze

 • Presentaties
 • Oefeningen   
 • Videobeoordeling    
 • Discussie  
 • Demonstratie

Wijze van toetsing
Take home examen

Literatuur
Verschillende artikelen, waaronder: 

• Allan, R., Wiebe, S.A., Johnson, S.M., Piaseckyj, O., & Campbell, T.L. (2021). “Practicing Emotionally Focused Therapy Online: Calling all Relationships.” Journal of Marital & Family Therapy, 47(2), 424-439;  

• Burgess-Moser, M., Johnson, S.M., Dalgleish, T., Lafontaine, M., Wiebe, S., & Tasca, G. (2015). Changes in relationship-specific attachment in Emotionally Focused Couple Therapy. Journal of Marital and Family Therapy, 42(2), 231-245.