Systemisch werken met naastbetrokkenen in de psychiatrie

effectief samenwerken van patiënt, naastbetrokkene en behandelaar

alléén incompany aan te vragen
099.16.01
Continue
€ 0,-

inclusief lunches & literatuurklapper

.
Deze eendaagse training kan enkel incompany aangevraagd worden. Voor het aanvragen van informatie of een offerte kunt u mailen naar tristanvellekoop@rino.nl
De RINO-Arkin-academie kan deze training incompany verzorgen in de regio Amsterdam, Hilversum, Utrecht, Amersfoort. Is uw organisatie in een andere regio gevestigd of bent u op zoek naar een incompany cursus over een vergelijkbaar thema, stuur dan een email aan tristan@rino.nl voor informatie over een cursus afgestemd op uw wensen.

Arkin Training & Ontwikkeling | Klaprozenweg 111 | AMSTERDAM

Bij systemisch werken draait het niet alleen om de patiënt, maar wordt ook de familie betrokken bij de behandeling. Deze cursus richt zich op het optimaal combineren van een systemische werkwijze en een medisch-psychiatrische behandeling. Centraal staat het door de docenten ontwikkelde gespreksmodel Consensusgericht Systemisch Interviewen en Interveniëren. Hoe voer je een doeltreffende interventie uit in een gesprek waaraan zowel naasten als een patiënt met een psychiatrische kwetsbaarheid deelnemen?
De cursus biedt, naast een theoretisch kader, praktische handvatten voor het adequaat ondersteunen van bezorgde, geagiteerde of wanhopige naasten.

doelgroep

Sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen, psychiaters, psychologen en andere professionals die werkzaam zijn in de (spoedeisende) psychiatrie, GGZ of 1e lijn.

doelstelling

Na afloop van de cursus zijn de deelnemers in staat om gestructureerd te interviewen en doeltreffend te interveniëren in een gesprek waaraan zowel naasten als een patiënt met een psychiatrische kwetsbaarheid deelnemen.

inhoud

De aanpak richt zich op het denkkader, de attitude en de gespreksstructuur die noodzakelijk zijn om een systemische werkwijze en een medisch-psychiatrische behandeling optimaal te combineren. Centraal staat het door de docenten ontwikkelde gespreksmodel Consensusgericht Systemisch Interviewen en Interveniëren. De cursus biedt, naast een theoretisch kader, praktische handvatten voor het adequaat ondersteunen van bezorgde, geagiteerde of wanhopige naasten.

aan te schaffen literatuur

‘Praktijkboek crisisinterventie’, de kunst van het interveniëren in moeilijke behandelsituaties in de spoedeisende psychiatrie en psychotherapie, uitgeverij De Tijdstroom BV, ISBN 9789058981189.

Deel deze cursus:

Vragen

020 625 08 03

Ik heb een vraag

Docent

Dhr. dr. F.J. van Oenen (Flip Jan) - docenten - 1933148389

Flip Jan van Oenen is arts en systeemtherapeut. Hij is werkzaam bij Arkin te Amsterdam bij het Acuut Behandelteam en het Centrum voor Relationele Therapie.

Lees verder

Bijna elke cursus uit ons aanbod is incompany aan te vragen.
meer weten

Contact